Κορονοϊός: LIVE η ενημέρωση – Η ανησυχία και οι εμβολιασμοί στους 12 ως 15 ετών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: LIVE η ενημέρωση – Η ανησυχία και οι εμβολιασμοί στους 12 ως 15 ετών

Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, 26.07.2021, οι αρμόδιες Αρχές πραγματοποιούν την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Όλα αυτά την ώρα που ο κορονοϊός εξακολουθεί να μεταδίδεται στην κοινότητα και να προκαλεί προβληματισμό, καθώς για το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.070 νέα κρούσματα, με τα 671 εξ αυτών να καταγράφονται στην Αττική (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Εν τω μεταξύ λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε αποκαλύψει πως μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού στις ηλικίες 12 έως 15 ετών.

Τον λόγο πήρε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία τόνισε ξεκινώντας πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Μίλησε για την μετάλλαξη Δέλτα που επελαύνει, αλλά και για τους συμπολίτες μας που ακόμη παραμένουν ανεμβολίαστοι και κινδυνεύουν, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και σε ό, τι αφορά τον εμβολιασμό και τα παιδιά.

Η ίδια μίλησε για ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους, σημειώνοντας πως αυτοί που κινδυνεύουν είναι τα άτομα στο περιβάλλον τους που είναι ευάλωτα: Είτε οι ανεμβολίαστοι, είτε οι έχοντας νοσήματα.

Κορονοϊός: LIVE η ενημέρωση

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr