Κορονοϊός Lockdown: «Κλείδωσαν» – Αυτά τα μέτρα θα ανακοινώσει σήμερα ο Μητσοτάκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός Lockdown: «Κλείδωσαν» – Αυτά τα μέτρα θα ανακοινώσει σήμερα ο Μητσοτάκης

Εντός της ημέρας αναμένεται ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει επιπλέον μέτρα για όλη την επικράτεια, κάτι που επιβεβαίωσε πλήρως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η εκτίμηση των ειδικών ότι η επιδημία κινείται σε ρυθμό εκθετικής αύξησης κρατά εδώ και ημέρες σε απόλυτη επαγρύπνηση την κυβέρνηση, η οποία πλέον έχοντας δεχθεί και αξιολογήσει και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις, θα ανακοινώσει σχέδιο δράσης για τέσσερις εβδομάδες.

  • Χρήση μάσκας παντού σε όλα τα επίπεδα συναγερμού.
  • Μείωση ωραρίου εστιατορίων, καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή στις 22:00.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις 5 το πρωί.
  • Παράταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας.

Το lockdown στην Αττική είναι κάτι που δεν φαίνεται να έρχεται για την ώρα, καθώς στόχος του πρωθυπουργού είναι να μην μπει στο επίπεδο 4 η περιφέρεια.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών.

Πάντως αυτό που δεν συζητούν οι ειδικοί είναι να τεθούν ξεχωριστά μέτρα προστασίας για τους άνω των 65 ετών. Παρότι υπάρχουν εδώ και μήνες συστάσεις για ιδιαίτερη προσοχή σε όσους ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, που είναι και οι μεγαλύτεροι συνάνθρωποι μας, οι λοιμωξιολόγοι δεν θα προτείνουν κανένα μέτρο συγκεκριμένο στον πρωθυπουργό.

Αν δεν εφαρμόσουμε τα απλά και βασικά μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί, τότε ο μοναδικός τρόπος για να συγκρατήσουμε την πανδημία θα είναι ένα δεύτερο lockdown μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Αυτή τη στιγμή μέχρι την Κυριακή κοιτάμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα με τα νέα μέτρα, για να μελετήσουμε τα σενάρια lockdown», είπε χαρακτηριστικά.

Αν τα τελευταία μέτρα δεν λειτουργήσουν ικανοποιητικά τότε μέχρι τις 15 Νοεμβρίου το να έρθει κάποιου είδους lockdown δεν είναι απίθανο, ανέφερε ο καθηγητής.

«Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους οι οποίοι δεν μας επηρεάζουν οικονομικά και ψυχολογικά. Ένα lockdown 15 ημερών φαίνεται να μπορεί να οδηγήσει σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων μέχρι τα Χριστούγεννα», τόνισε.

«Αν χρειαστεί να πάρουμε πιο ισχυρά μέτρα, μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν φανεί τα αποτελέσματά τους», κατέληξε.

Πηγή:newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr