Κορωνοϊός: Μειωμένα τα σημερινά κρούσματα στα σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Μειωμένα τα σημερινά κρούσματα στα σχολεία

Μικρή μείωση παρουσίαζουν τα σημερινά κρούσματα από την νόσο covid-19 στο σύνολο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Μικρή μείωση παρουσίαζουν τα σημερινά κρούσματα από την νόσο covid-19 στο σύνολο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.
Συγκεκριμένα σήμερα τα κρούσματα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας έχουν ως εξής:
Μαθητές 53
Εκπαιδευτικοί 11
Λοιπό προσωπικό 1
Μετά από καιρό τα κρούσματα καταγράφουν διψήφιο αριθμό μετά και τα χθεσινά αυξημένα κρούσματα
Την ίδια ώρα η Μαρία Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Δ/ντρια Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού αναφέρει ότι υπάρχει η σκέψη για άρση του μέτρου της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Αντιμετώπισης της Πανδημίας πραγματοποίησαν εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τις εξελίξεις που αφορούν στην Πανδημία COVID-19. Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Μαρία Τσολιά, μίλησε για τις μάσκες στα σχολεία.

Συγκεκριμένα η κυρία Τσολιά ανέφερε πως, «το φθινόπωρο θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε τις μάσκες από τα σχολεία». Η ίδια εξήγησε ότι η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας θέλει να ελευθερώσει τα παιδιά από τη χρήση της μάσκας και «θα το κάνουμε σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας». Για την τελευταία περίοδο παρατήρησε ότι υπάρχει μικρή αύξηση εισαγωγών, κυρίως παιδιών τα οποία ως βασικό σύμπτωμα έχουν τον πυρετό, χωρίς, δηλαδή, σοβαρά περιστατικά.

Η κυρία Τσολιά αναφέρθηκε και στο πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο σε παιδιά μετά από νόσηση με covid-19 (misc) λέγοντας ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί 120 περιστατικά από τα οποία το 40% αφορούσε μυοκαρδίτιδες και το 7% ανευρύσματα στεφανιαίων. «Δεν έχουμε ακόμα επαρκή δεδομένα για την μετάλλαξη Όμικρον και τον κίνδυνο για misc, τα προηγούμενα αφορούν κυρίως τη μετάλλαξη Δέλτα» εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής. Η Μαρία Τσολιά είπε ακόμα ότι η επιστημονική κοινότητα δεν γνωρίζει ακόμα τις μακροχρόνιες συνέπειες στο καρδιαγγειακό των παιδιών. Τόνισε, όμως, ότι «ξέρουμε όμως ότι το εμβόλιο προστατεύει κατά 91% από το σύνδρομο».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr