Κορονοϊός: Μίνι lockdown στην Εύβοια φέρνουν τα 105 κρούσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μίνι lockdown στην Εύβοια φέρνουν τα 105 κρούσματα

Αυξάνεται ο αριθμός των περιοχών στην Ελλάδα που βρίσκονται σε μίνι lockdown - Τι θα ακολουθήσει για την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας

Η Εύβοια, φαίνεται ότι αποτελεί τη νέα μεγάλη εστία προβληματισμού για τους ειδικούς που μελετούν τα επιδημιολογικά στοιχεία που συγκεντρώνει ο ΕΟΔΥ, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα 105 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη 24 Αυγούστου στο νησί.

Για τους τρεις νομούς της Κρήτης, μάλιστα, αποφασίστηκε η παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου καθώς διαπιστώθηκε ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει η επιθυμητή «αποφόρτιση» από το επιδημιολογικό αποτύπωμα του κορονοϊού. Ενώ χθες ανακοινώθηκε μίνι lockdown η Μεσσηνία ακολουθώντας τον δρόμο που «χάραξαν» πρώτη η Μύκονος και στη συνέχεια οι τρεις νομοί της Κρήτης – ΗράκλειοΧανιάΡέθυμνο.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr, στο τραπέζι των ειδικών βρίσκεται και ένα μίνι lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, στην περίπτωση που συνεχιστεί η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στο Νομό, καθώς με βάση τον πληθυσμό της, οι νέες μολύνσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Δύο νέοι θάνατοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χαλκίδας

Το απόγευμα της Τρίτης, 24 Αυγούστου, είχαμε δύο νέους θανάτους στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ειδικότερα, ένας 58χρονος με καταγωγή από τον Αυλώνα, κατέληξε, ο οποίος είχε διασωληνωθεί στις 14 Αυγούστου.

Εισήχθη στο νοσοκομείο στις 7 Αυγούστου, χθες δυστυχώς παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές με αποτέλεσμα να χάσει την μάχη με τον αόρατο εχθρό.

Λίγες ώρες αργότερα ένας ακόμα άνδρας από τα Ψαχνά ηλικίας ηλικίας 82 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή από επιπλοκές του κορονοϊού. Ο άτυχος άνδρας είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr