Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει το απόγευμα ο Θάνος Πλεύρης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει το απόγευμα ο Θάνος Πλεύρης

Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιδημιολόγων – Στις 18:00 ανακοινώσεις Πλεύρη

Στις 13:00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Επιδημιολόγων και στις 18.00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, με φόντο την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Ποια νέα μέτρα είναι στο τραπέζι

Οι καταστηματάρχες της εστίασης έχουν ενημέρωση ότι θα τεθεί στο τραπέζι τα όριο επισκεψιμότητας των πελατών στα καταστήματα εστίασης, ωστόσο, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μπει ωράριο στη διασκέδαση, όπως συνέβη και παλαιότερα. Δηλαδή, τα μαγαζιά θα κλείνουν στη 1 το βράδυ, προκειμένου να μπει φρένο.

Παράλληλα, φαίνεται ότι επιστρέφουν οι καθήμενοι, ενώ οι όρθιοι στα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα αποτελέσουν ένα σύντομο «διάλειμμα» από την κανονικότητα που έχει πια καθιερωθεί.

Η κυβέρνηση θέλει επίσης να εστιάσει, όχι μόνο στους ανεμβολίαστους, αλλά και στην ανάγκη να κάνουν οι εμβολιασμένοι την τρίτη δόση, παρότι, προς στιγμή το ΕΣΥ «γονατίζει» από ανθρώπους που δεν έχουν κάνουν ακόμα ούτε την πρώτη δόση.

Άλλα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί ήδη από χθες, μετά το πέρας της χθεσινής σύσκεψης, είναι οι εντατικοί έλεγχοι ότι τηρούνται τα μέτρα, εκστρατείες ενημέρωσης για το εμβόλιο και κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Επίσης, σχεδόν βέβαιο είναι το αυξημένο testing, με επέκταση των rapid test από δύο που είναι σήμερα σε τρία σε εβδομαδιαία βάση, για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως του αντικειμένου εργασίας τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου πάντως επιβεβαίωσε στη χθεσινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, τα νέα μέτρα, που όμως τα ονόμασε «προσαρμογές», που θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Τέλος, η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει με… SMS «προτροπής» τους ανεμβολίαστους -αλλά μόνο όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση- να κάνουν τελικά το εμβόλιο. Εκτός βέβαια από το γεγονός ότι προσωπικά δεδομένα πήγαν «περίπατο» και παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, οι ειδικοί απορρίπτουν ότι μπορεί ένα τέτοιο μέτρο να συμβάλλει αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr