Κορονοϊός: Νέο μαύρο ρεκόρ αναμένεται σήμερα – Περίπου 4.000 νέα κρούσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέο μαύρο ρεκόρ αναμένεται σήμερα – Περίπου 4.000 νέα κρούσματα

Πάμε ξανά για πάνω από 3.000 κρούσματα σήμερα

Πάνω από 3.000 αναμένεται να είναι τα κρούσματα σήμερα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ

Δύσκολη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα όσον αφορά τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν από τον ΕΟΔΥ με τις εκτιμήσεις να μιλούν για έναν αριθμό που θα ξεπερνάει τα 3.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr τα κρούσματα που είχαν καταχωρηθεί στα μητρώα του ΕΟΔΥ μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης ξεπερνούσαν τα 2.800.

Όπως υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές η Τρίτη είναι ουσιαστικά η πρώτη ημέρα της εβδομάδας με περισσότερα τεστ.

Χθες, Δευτέρα (12/04) τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 1.606 με 781 συμπολίτες μας να δίνουν μάχη με τον κορονοϊό στις ΜΕΘ.

Όσον αφορά τα τεστ ο αριθμός τους τη Δευτέρα ήταν μεγαλύτερος από 31.000 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και ο υψηλός αριθμός διασωληνωμένων στα νοσοκομεία εξακολουθούν να προβληματίζουν και να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για μεγάλα ανοίγματα όπως η απελευθέρωση της μετακίνησης εκτός νομού.

Η κυβέρνηση προσδοκά ότι με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων, καθώς την Τετάρτη φτάνουν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια του μονοδοσικού Johnson & Johnson, αλλά και με τη χρήση των self test θα μπορέσει να έχει καλύτερη εικόνα της πορεία της πανδημίας στην χώρα ώστε να αποφεύγονται «εκρήξεις» κρουσμάτων που φέρνουν πισωγυρίσματα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr