ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την επιστροφή στα σχολεία

Στη διανομή έντυπων οδηγιών έχει προχωρήσει ο ΙΣΑ με κεντρικό μήνυμα «ΝΑΙ» στον εμβολιασμό για ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες
Κορονοϊός: Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για την επιστροφή στα σχολεία
Στη διανομή έντυπων οδηγιών έχει προχωρήσει ο ΙΣΑ με κεντρικό μήνυμα «ΝΑΙ» στον εμβολιασμό για ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

Πρόκειται για μια δράση ενημέρωσης του ΙΣΑ που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και έχει σκοπό την ομαλή επιστροφή της εκπαιδευτικής κοινότητας στις σχολικές αίθουσες, στην κανονικότητα, μετά από την υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορoνοϊού.

Σύμφωνα με το News4health, η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου, το οποίο έχει εκδοθεί σε 220.000 αντίτυπα, ξεκίνησε ήδη από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της σχολικής χρονιάς σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοσίων σχολείων σε 50 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε 200 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αττικής.

Το κείμενο περιλαμβάνει γενικούς κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, αλλά και χρήσιμες οδηγίες όπως: σε ποια περίπτωση δεν πρέπει να πάμε στο σχολείο, τι πρέπει να εφαρμόζουν οι εκπαιδευτικοί και τι πρέπει να τηρούν οι μαθητές ως συνήθειες (πχ. η υγιεινή των χεριών), ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.

«Ναι» στα εμβόλια κατά του κορονοϊού αλλά και της γρίπης

Επίσης, σαν γενική οδηγία υπάρχει η προτροπή για πλήρη εμβολιασμό κατά του κορονοϊού αλλά και της γρίπης.

Αναφερόμενος στη δράση ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφαλή επιστροφή στα θρανία, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Με την ορθή ενημέρωση για τους κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής, οι μαθητές μας επιστρέφουν στα θρανία με ασφάλεια. Η κρίση της πανδημίας, με τις ανατροπές και τα νέα δεδομένα που επέφερε στην εκπαιδευτική κοινότητα, δεν πρέπει να στερήσει από κανέναν τη συμμετοχή και την απόλαυση στη διαδικασία της μάθησης. Επιστρέφουμε στην κανονικότητα με προσοχή, αλλά και όρεξη για γνώση. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μια καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά».

Σημειώνεται ότι το κείμενο επιμελήθηκαν τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ κ.κ. Φ. Πατσουράκος, Τ. Χατζής, Π. Λεονάρδου και η Επιμελήτρια Κέντρου Υγείας Ραφήνας Χ. Κουτσαυτική.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ