ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ωρεοί: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σήμερα από τον ΕΟΔΥ – Δείτε τα αποτελέσματα

Ο ΕΟΔΥ με τις κινητές μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) βρέθηκαν σήμερα στους Ωρεούς, όπου πραγματοποίησαν 60 δωρεάν ελέγχους.
Κορονοϊός – Ωρεοί: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σήμερα από τον ΕΟΔΥ – Δείτε τα αποτελέσματα

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), πραγματοποιούν σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου από τις 09:00 το πρωί έως τι 13:00 το μεσημέρι, κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην Κοινότητα Ωρεών.

Οι έλεγχοι λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση και την πρόληψη της διάδοσης του ιού.

Από τους 60 δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν σήμερα στην Τοπική Κοινότητα, τα αποτελέσματα αυτών είναι όλα αρνητικά.

Η δειγματοληψία με τη μέθοδο rapid test αντιγόνου γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στη μέθοδο της μοριακής εξέτασης (PCR), δηλαδή με ρινοφαρυγγικό επίχρισμα με τη χρήση στυλεού. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η λήψη του δείγματος γίνεται από επαγγελματίες υγείας, που είναι καταρτισμένοι και σε θέση να εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής τους προφύλαξης. Διευκρινίζεται δε πως τα rapid tests αντισωμάτων είναι διαφορετική εξέταση, με την οποία δεν ανιχνεύεται η νόσος COVID-19, αλλά το εάν ένα άτομο έχει νοσήσει από τον ιό.

Η πρακτική των rapid test αντιγόνου ακολουθείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στοχεύει στον έλεγχο μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, σε περιπτώσεις όπου καταγράφεται υψηλό ιικό φορτίο και χρειάζεται να εντοπιστεί άμεσα όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός θετικών περιστατικών για να απομονωθούν, περιορίζοντας παράλληλα την πιθανότητα διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ