Κορονοϊός: Πάνω από 2.000 αναμένονται και σήμερα τα κρούσματα – Ανησυχία επικρατεί στην Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πάνω από 2.000 αναμένονται και σήμερα τα κρούσματα – Ανησυχία επικρατεί στην Εύβοια

Ανησυχία επικρατεί επίσης και στους νομούς Λάρισας, Φθιώτιδας, Αχαΐας και Εύβοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (02.03) τα κρούσματα πανελλαδικά είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τις 2.000, με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 2.300.

Σε κυβέρνηση και επιστήμονες επικρατεί ανησυχία και αναζητούν τρόπους για ανάσχεση της πανδημίας στη χώρα μας.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ και η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει συνεχώς σε αριθμό κρουσμάτων. Ανησυχία επικρατεί επίσης και στους νομούς Λάρισας, Φθιώτιδας, Αχαΐας και Εύβοιας.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο κιόλας.

Στο τραπέζι εκτός από τις αλλαγές στον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 έχει πέσει και πρόταση για «κόφτη» στον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Σε ορισμένους από τους λοιμωξιολόγους, μάλιστα, υπάρχει και η σκέψη όλες οι κινήσεις των πολιτών – ακόμα και π.χ. για σούπερ μάρκετ – να γίνονται εντός των ορίων των δήμων κατοικίας τους.

«Είναι μια πρόταση στο τραπέζι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση το πρωί της Τετάρτης της Αριστοτελίας Πελώνη που εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ερωτηθείσα, δε, στον ΣΚΑΪ για άλλους περιορισμούς στην κινητικότητα απάντησε ότι «αναζητούμε πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά».

Την ίδια στιγμή εξετάζεται και η μετάθεση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 στις 9, όπως ισχύει και τις καθημερινές με την κυρία Πελώνη να μην το αποκλείει και να δηλώνει «αυτό θα το δει η επιτροπή».

Όσον αφορά το πότε θα ισχύσουν τα μέτρα η κυρία Πελώνη «έδειξε» προς εφαρμογή τους από αύριο, Πέμπτη, καθώς υπάρχει γενικότερη ανησυχία λόγω και της Τσικνοπέμπτης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr