ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πάνω από 2.000 κρούσματα «βλέπει» την επόμενη εβδομάδα ο καθηγητής Θωμαΐδης

Για αύξηση κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα που μπορεί να ξεπεράσουν τα 2.000 έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης
Κορονοϊός: Πάνω από 2.000 κρούσματα «βλέπει» την επόμενη εβδομάδα ο καθηγητής Θωμαΐδης

Πολύ πιθανό χαρακτήρισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω αύξησητων κρουσμάτων την επόμενη εβδομάδα και να ξεπεράσουμε τα 2.000 ημερησίως.

Ο ίδιος απέδωσε την εξέλιξη αυτή στο συνδυασμό της μετάλλαξης Δέλτα που είναι εξαιρετικά μεταδοτική με τη χαλάρωση στα μέτρα αποφυγής του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα είπε ότι ήταν της τάξης του 65% για την Αττική την περασμένη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα μεγάλα ποσοστά αύξησης καταγράφηκαν και σε δυο περιοχές της Κρήτης.

Όπως συμπλήρωσε, δεν περίμενε τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, όπως αυτή που καταγράφηκε τις τελευταίες μέρες, αλλά αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η αύξηση του δείκτη θετικότητας που υπερδιπλασιάστηκε.

Ωστόσο χαρακτήρισε θετική παράμετρο το γεγονός ότι δεν καταγράφηκε αύξηση στις εισαγωγές σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, όλο αυτό το σκηνικό οφείλεται στη μεγάλη διάδοση του ιού σε νεαρότερες ηλικίες οι οποίες δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν.

Ο κ. Θωμαΐδης έσπευσε να προσθέσει ότι είναι κατανοητό αυτό που συμβαίνει με τους νέους, καθώς είναι κλεισμένοι μέσα σχεδόν 1,5 χρόνο και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάνε και οι μεγαλύτεροι πως ένιωθαν ως νέοι, υπογραμμίζοντας βέβαια ότι ο μόνος τρόπος άμυνας απέναντι στον φονικό ιό είναι ο εμβολιασμός.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ