Κορονοϊός: «Φρένο» στα σχέδια για «Πάσχα στο χωριό» έβαλε ο Πέτσας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Φρένο» στα σχέδια για «Πάσχα στο χωριό» έβαλε ο Πέτσας

«Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε οι λίγοι αυτοί που δεν τηρούν τα μέτρα να μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κρίθηκε αναγκαία παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς θεωρήθηκε ότι θα βοηθήσει τόσο στην οικονομία που «ασφυκτιά» όσο και στην ψυχολογία των πολιτών.

Ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε μιλώντας στο Mega, ότι οι αποφάσεις της άρσης ορισμένων περιορισμών ακολούθησαν την σχετική σταθεροποίηση της καμπύλης της πανδημίας, τον ρυθμό των εμβολιασμών που προχωράει κανονικά αλλά και την αλλαγή του καιρού.

«Αυτά τα τρία μαζί μας δίνουν μια μεγαλύτερη αισιοδοξία ότι μπορούμε τον Απρίλιο να έχουμε καλό αποτέλεσμα και πραγματικά να φτάσουμε με ένα αισιόδοξο χαμόγελο μετά το Πάσχα».

Η ατομική ευθύνη θα κρίνει την χαλάρωση των μέτρων

Κρίσιμο παράγοντα στην αποτελεσματικότητα των μέτρων θα παίξει η ατομική ευθύνη, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αφού πρόκειται για ιδιαίτερα απλά μέτρα τα οποία μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν από όλους.

«Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε οι λίγοι αυτοί που δεν τηρούν τα μέτρα να μπορούν να ελεγχθούν καλύτερα», σημείωσε ο υπουργός.

«Αυτός μήνας είναι δύσκολος. Μπορούμε όμως να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και μετά το Πάσχα να έχουμε το αποτέλεσμα που χρειάζεται».

«Μικρό θαύμα» τα self-tests

«Άξιους συγχαρητηρίων» χαρακτήρισε ο κ. Πέτσας όλους όσοι εργάζονται προκειμένου να έρθουν τα self-tests στη χώρα μας και να μπορούν να μοιραστούν στους πολίτες μέσω των φαρμακείων.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να χρησιμοποιήσουμε σωστά αυτό το εργαλείο και φαίνεται ότι από το τέλος της εβδομάδας που έγινε ή το πολύ από τη Δευτέρα 12 του μηνός θα είναι όλα διαθέσιμα».

Τι θα γίνει με την εκπαίδευση

Στον τομέα των σχολείων δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη τι και πότε θα ανοίξει, με τις αποφάσεις να κρίνονται την εβδομάδα που έρχεται, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τους γονείς που θα χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι.

«Είμαστε στο τέλος, θα κάνουμε υπομονή και θα ξεπεραστεί το θέμα. Εκτός όμως από υπομονή χρειάζεται και στήριξη. Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το τελευταίο διάστημα, δείχνει ότι στηρίζει όλους αυτούς που πλήττονται και χάνουν το εισόδημα που θα έμπαινε στο σπίτι».

Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Δεν υπάρχει ακόμη σαφής πρόβλεψη για το αν τελικά θα μπορέσουμε να μετακινηθούμε το Πάσχα.

Πρόθεση της κυβέρνησης ωστόσο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, είναι να αρθούν οι περιορισμοί των μετακινήσεων από περιφέρεια σε περιφέρεια ενόψει και της πρεμιέρας του τουρισμού.

«Μέσα στις προθέσεις μας είναι, επειδή πλησιάζουμε και προς το άνοιγμα του τουρισμού, σιγά σιγά να προχωρήσουμε στην άρση τέτοιου είδους περιορισμών».

«Είναι κρίσιμο να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα πριν πάρουμε τις όποιες αποφάσεις», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr