Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές θα μπουν στο «κόκκινο»,στο πορτοκαλί από σήμερα η Βοιωτία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές θα μπουν στο «κόκκινο»,στο πορτοκαλί από σήμερα η Βοιωτία

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές θα μπουν στο «κόκκινο»,στο πορτοκαλί η Βοιωτία

Με ρυθμούς ταχύτερους και από το 14ήμερο φαίνεται πως θα αναβαθμίζονται σε κίνδυνο περιφερειακές ενότητες της χώρας, εν μέσω μεγάλης έξαρσης της κυκλοφορίας του κορωνοϊού και εν αναμονή περαιτέρω αύξησης των περιστατικών που δηλώνονται κατά τους επόμενους και χειμερινούς μήνες.

Το επερχόμενο, όπως όλα δείχνουν, lockdown σε Ιωάννινα και Καστοριά, έρχεται ως αποτέλεσμα υψηλών επιδημιολογικών πολλαπλασιαστών και διάσπαρτων εστιών που κάνουν τη διασπορά επικίνδυνη. Ειδικά στην Καστοριά, κατά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, η επιδημία δίνει σημάδια επιθετικής αύξησης.

Ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει εκφράσει την ανησυχία του, επίσης, για τη Βοιωτία – 62 μολύνσεις σε μία εβδομάδα, την Κορινθία που μετρά 36 κρούσματα στο εν λόγω διάστημα, καθώς και τις Σέρρες που από τη Δευτέρα ειδικά παρουσιάζουν σημαντική επιδείνωση. Οι Σέρρες σε διάστημα μίας εβδομάδας έχουν δηλώσει 60 νέα περιστατικά.

Χθες το βράδυ είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την έκρηξη με τα 667 κρούσματα. Το πακέτο περιορισμών που ισχύουν για κάθε επίπεδο είναι τα βασικά μέτρα, ωστόσο δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν επιπλέον μέτρα με στόχευση στις πηγές της διασποράς.

Για παράδειγμα, η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας που βρίσκεται έτσι και αλλιώς στη μακρά λίστα της εργαλειοθήκης, δεν αποκλείεται να βγει από το “συρτάρι” και να επιβληθεί, έστω σε περιοχές όπου οι νέοι “σέρνουν” την επιδημία. Ενα τέτοιο μέτρο στοχεύει ακριβώς στην ανακοπή των εστιών που προκαλούν νεαρότεροι ηλικιακά πολίτες και μετά το κλείσιμο της εστίασης. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει τεθεί ακόμη προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Ο χάρτης επίπτωσης των τελευταίων δέκα ημερών του ΕΟΔΥ, “χρωματίζει” πιο έντονα τα Ιωάννινα, την Κοζάνη, την Καστοριά αλλά και τα Ιωάννινα. Είναι, επίσης, γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανατρέψει πλήρως την επιδημιολογική της εικόνα, ενώ και άλλες περιοχές επιβαρύνονται σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Την τελευταία εβδομάδα, από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου έως και χθες, η Αττική έχει καταγράψει 1601 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη 498. Η Κοζάνη, όπου και έχει επιβληθεί το πρώτο τοπικό lockdown, μετρά για το ίδιο διάστημα 208 μολύνσεις. Τα Ιωάννινα και η Καστοριά που ακολουθούν στο επίπεδο 4, του αυξημένου κινδύνου, έχουν καταγράψει σε μία εβδομάδα 140 και 96 νέα περιστατικά κορωνοϊού αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr