Κορονοϊός: Πόσα κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 5 βρέθηκαν στην Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πόσα κρούσματα της υποπαραλλαγής Όμικρον 5 βρέθηκαν στην Εύβοια

Στα ύψη παραμένουν τα κρούσματα κορoνοϊού στην Εύβοια - Δείτε αναλυτικά όλα τα νέα στοιχεία για την πανδημία.

Σε 1.085 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα κορoνοϊού που εντοπίστηκαν στην Εύβοια την εβδομάδα από 22 Αυγούστου – 28 Αυγούστου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα και τα τελευταία στοιχεία για την Όμικρον 5 και τις υπόλοιπες παραλλαγές που «σαρώνουν» τη χώρα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Eθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, εμφανίστηκαν 43 νέα κρούσματα της μετάλλαξης  Όμικρον 5.

Η διαχρονική εξέλιξη της σχετικής συχνότητας των αλληλουχηθέντων δειγμάτων από τυχαία δειγματοληψία (Ν=55.005) ανά είδος στελεχών, μέχρι και την εβδομάδα 32 του 2022 απεικονίζεται στο

Διάγραμμα 8. Στο Διάγραμμα 9 απεικονίζεται η διαχρονική εξέλιξη της σχετικής συχνότητας εμφάνισης των υπο-παραλλαγών του στελέχους Omicron. Κατά τη διάρκεια του διμήνου πριν τις 21 Αυγούστου 2022, οι δύο πιο συχνές υπο-παραλλαγές του στελέχους Omicron που απομονώθηκαν από εγχώρια δείγματα από τυχαία δειγματοληψία ήταν το BA.5 με ποσοστό 80,3%, ακολουθούμενο από το BA.2 με ποσοστό 11,1% (Πίνακας 3).

Όσον αφορά τις υπο-παραλλαγές του στελέχους Omicron, η γεωγραφική κατανομή ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον Πίνακα 4.

Διάγραμμα 10. Σχετική συχνότητα αλληλουχηθέντων δειγμάτων από τυχαία δειγματοληψία ανά είδος στελεχών, ανά 15νθήμερο, από την έναρξη της λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS CoV-2 (Ιανουάριος 2021) έως 14/08/2022.

Οι σχετικοί πίνακες του ΕΟΔΥ

met1 met2 met3 met4 met5

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr