Κορονοϊός: Πρόβλεψη σοκ για 2.000 κρούσματα έως τα τέλη Φεβρουαρίου στην Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πρόβλεψη σοκ για 2.000 κρούσματα έως τα τέλη Φεβρουαρίου στην Ελλάδα

Την ανησυχία του, για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την επικείμενη επαναλειτουργία του click away, εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας κρούει μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης  ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως ανέφερε το πρωί της Παρασκευής (8/1) αναμένεται ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μέχρι τέλος του επόμενου μήνα.

Μιλώντας στο Open ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε πως τα προγνωστικά του μοντέλα, τα οποία και έχουν επαληθευτεί πλήρως μέχρι σήμερα, δείχνουν 2.000 κρούσματα του κορονοϊού στα τέλη Φεβρουαρίου.

«Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε μία μικρή αύξηση των κρουσμάτων λόγω των εορτών» δήλωσε και εκτίμησε πως αυτή θα σταθεροποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα λόγω των νέων μέτρων.

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την επικείμενη επαναλειτουργία του click away.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε ότι το ερώτημα πλέον είναι εάν θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, υπογραμμίζοντας όμως πως σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστεί το λεγόμενο «ακορντεόν» αναγκαστικά ώστε να μην πιεστεί το ΕΣΥ ή αν θα κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε να επαναλειτουργήσει το λιανεμεπόριο όταν οι συνθήκες θα είναι πιο κατάλληλες.

Ο καθηγητής ανέφερε ξανά πως εκείνος θεωρεί καλύτερο να ανοίξουν τα σχολεία στις 25 Ιανουαρίου τονίζοντας πως έτσι θα είχαμε «μεγαλύτερη βεβαιότητα για το τι συνέβη στις γιορτές».

«Υπάρχει η τεχνική δυνατότητα της τηλεκπαιδεύσης» είπε εξηγώντας πως τόσο καιρό λειτουργούσε και έτσι θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τις 25 του μήνα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr