Κορονοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με γυμνάσια, λύκεια και εμπόριο – Όλα τα σενάρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ραγδαίες εξελίξεις με γυμνάσια, λύκεια και εμπόριο – Όλα τα σενάρια

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, στο τραπέζι πέφτουν νέα μέτρα για το λιανεμπόριο, προκειμένου να μην κλείσουν εντελώς, με τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτό για επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, η λύση της παραλαβής εκτός του καταστήματος – click away – έχει επανέλθει στις συζητήσεις.

Επανέρχεται και το σενάριο των τηλεφωνικών ραντεβού –το λεγόμενο click in shop- που δεν το είδαμε να εφαρμόζεται, αν και είχε σχεδιαστεί,  για καταστήματα ρούχων, παπουτσιών και κοσμημάτων. Φαίνεται πως τουλάχιστον η Αττική πάει ολοταχώς προς αυτή την κατεύθυνση και σύντομα τελειώνουν τα ψώνια με τον τρόπο που έγιναν την εβδομάδα που πέρασε.

Αλλαγές στην αγορά

Το Yπουργείο Aνάπτυξης επαναφέρει αυτό το πλάνο προκειμένου να μην κλείσει η αγορά σε όλη τη χώρα. Δηλαδή να λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα όπου το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία και με τη μέθοδο του click away και click in shop στις «κόκκινες» περιοχές.  Στις υπόλοιπες ενδέχεται να μην αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας για τα καταστήματα,  εφόσον δεν επιδεινωθούν τα  επιδημιολογικά δεδομένα. Οι άνθρωποι της αγοράς είναι στα όρια νευρικής κρίσης πάντως, όπως  η ιδιοκτήτρια καταστήματος Ρία Λαμπρινούδη που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αυτό το «άνοιξε – κλείσε» για τις επιχειρήσεις.

«Και το click away είναι κάτι,  αλλά αυτό που δεν είναι καλό είναι να ξανακλείσουν τα καταστήματα» δήλωσε η κυρία Λαμπρινούδη.

Παρέμβαση Κεραμέως και νέα σενάρια για τα σχολεία

Εν τω μεταξύ αργά το βράδυ της Πέμπτης, 28.01.2021, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο Action 24 τόνισε πως με την Αττική στο «κόκκινο», θα πρέπει πιθανώς να μην ανοίξουν καθόλου τα λύκεια. Επίσης είπε πως στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές ίσως θα πρέπει να ανοίξουν τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια. Όπως γίνεται αντιληπτό, όλα είναι αυτή την ώρα υπό επεξεργασία και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr