Κορονοϊός: Σκέψεις για lockdown έως τις 21 Δεκεμβρίου-Η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για το τρίτο κύμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σκέψεις για lockdown έως τις 21 Δεκεμβρίου-Η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για το τρίτο κύμα

Οι ειδικοί εστιάζουν στο πότε θα “χτυπήσει” το τρίτο κύμα κορονοϊού στη χώρα.

Δεδομένη θεωρείται πια η παράταση μίας εβδομάδας του lockdown προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του κορονοϊού, μετά τις πρωινές δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για συνέχιση της καραντίνας έως τις 7 Δεκεμβρίου.

Ερωτηματικό παραμένει ακόμη το αν όντως θα υπάρξει σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στις αρχές του επόμενου μήνα ή αν θα δοθεί και νέα παράταση.

Σύμφωνα με το κεντρικο δελτίο ειδήσεων του OPEN το οποίο επικαλείται λοιμωξιολόγους – και μάλιστα από την επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας- υπάρχουν μαθηματικά μοντέλα βάσει των οποίων, αν ξεκινήσει η άρση των μέτρων από τις 7 Δεκεμβρίου, είναι πιθανό το τρίτο κύμα του κορονοϊού να έρθει στη χώρα ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά.

Όμως σε περίπτωση που η σταδιακή άρση των μέτρων γίνει από τις 21 Δεκεμβρίου, τότε φαίνεται ότι το τρίτο κύμα θα “χτυπήσει” στα τέλη Ιανουαρίου. Τότε – κατά τις ίδιες πηγές – θα έχουμε ήδη και το εμβόλιο το οποίο θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, ωστόσο η κυβέρνηση θα συνυπολογίσει τις εισηγήσεις των ειδικών προκειμένου να καταλήξει στην πιο ενδεδειγμένη ημερομηνία σταδιακής άρσης των περιορισμών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις 7 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr