Κορονοϊός: Στόχος ο εμβολιασμός του 60% του πληθυσμού της Ελλάδας μέχρι τον Ιούνιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στόχος ο εμβολιασμός του 60% του πληθυσμού της Ελλάδας μέχρι τον Ιούνιο

Στόχο να έχει εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού της Ελλάδας μέχρι τον Ιούνιο έχει θέσει η κυβέρνηση σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Άλλωστε ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στις 27 Δεκεμβρίου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τους μαζικούς εμβολιασμούς ως εθνικό στοίχημα για το επόμενο διάστημα.

Ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας emvolio.gov.gr ενώ πλατφόρμα των ραντεβού αναμένεται να ανοίξει μετά τις 15 Ιανουαρίου για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Στις αρχές του χρόνου θα ξεκινήσει η μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν και μπορεί το σύνθημα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ να είναι «Το εμβόλιο σώζει ζωές», ωστόσο οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και είναι αρκετές οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η καταγραφή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που θα εμβολιαστεί ενώ σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό στους γιατρούς ξεπερνά το 70%.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr