Κορονοϊός: Συναγερμός στη Βοιωτία, φόβοι για κρούσματα με Ινδική μετάλλαξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Βοιωτία, φόβοι για κρούσματα με Ινδική μετάλλαξη

Κόκκινος συναγερμός στις υγειονομικές αρχές και στον ΕΟΔΥ

Κόκκινος συναγερμός στις υγειονομικές αρχές και στον ΕΟΔΥ καθώς υπάρχουν φόβοι για κρούσματα με Ινδική μετάλλαξη στη Βοιωτία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr ο ΕΟΔΥ διερευνά επιχείρηση στη Θήβα η οποία απασχολεί Ινδούς και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να είναι θετικοί στην Ινδική μετάλλαξη.

Στην επιχείρηση την οποία εργάζονται οι Ινδοί να σημειώσουμε ότι έρχονται σε επαφή με αρκετό κόσμο και αυτό είναι που προκαλεί την έντονη ανησυχία για διασπορά τόσο στην συγκεκριμένη περιοχή όσο και στην υπόλοιπη Στερεά αλλά και την Εύβοια διότι καθημερινά αρκετοί εργαζόμενοι βρίσκονται στη Θήβα και πηγαινοέρχονται στην Εύβοια.

Το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης εντοπίστηκε στην Ελλάδα την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 και άμεσα να επιβεβαιώθηκε από τον ΕΟΔΥ, την ώρα που όπως όλα δείχνουν – στη χώρα προέλευσής του – έχει μεγάλη μεταδοτικότητα.

Τον προβληματισμό της σχετικά με τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος ινδικής μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ελλάδα, εξέφρασε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Επεσήμανε ότι ακόμη δεν είναι γνωστές οι συνέπειες της ινδικής μετάλλαξης, η οποία φέρεται πάντως να έχει εύκολη μετάδοση και συμπλήρωσε ότι: «Θέλουμε να δούμε εάν η κατάσταση που βιώνει η Ινδία -με τα εκατοντάδες χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά- οφείλεται στην μετάλλαξη αυτή του ιού».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr