Κορονοϊός – Σύψας: Ίσως και 20.000 κρούσματα τέλη Αυγούστου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Σύψας: Ίσως και 20.000 κρούσματα τέλη Αυγούστου

Προειδοποιήσεις για απότομη έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας για απότομη έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού καθώς εκτίμησε ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί η εκθετική τάση, τότε τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 20.000.

«Η επιδημία θα κλιμακωθεί γρήγορα και απότομα. Στα μέσα προς τέλη Αυγούστου με πολλές χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα. Αν συνεχιστεί αυτή η εκθετική τάση μπορεί να φτάσουμε στα 15.000 και 20.000 κρούσματα. Και αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε πολλούς ανεμβολίαστους και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το 4ο κύμα της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Σύψας στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ ανέφερε και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι μη εμβολιασμένοι καθώς όπως σημείωσε, από τη στιγμή που οι νέοι λόγω του καλοκαιριού θα πάνε στα χωριά θα υπάρξει διασπορά του ιού με αποτέλεσμα όπως τόνισε ο κ. Σύψας: «τους επόμενους μήνες άπαντες οι ανεμβολιάστοι θα μολυνθούν και δε θα υπάρξει καμία εξαίρεση».

Ακόμα, ο Νίκος Σύψας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς εκτιμώντας ότι η Επιτροπή Εμβολιασμών θα συστήσει τον εμβολιασμό στα παιδιά ηλικίας από 12 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr