Κορονοϊός – Θρήνος στη Θήβα για τη 16χρονη: Πώς έχασε τη ζωή της – Τι λένε οι γιατροί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Θρήνος στη Θήβα για τη 16χρονη: Πώς έχασε τη ζωή της – Τι λένε οι γιατροί

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την είδηση του θανάτου ενός 15χρονου κοριτσιού στη Θήβα, που άφησε την τελευταία του πνοή, χτυπημένο από τον κορoνοϊό.

Σε κατάσταση σοκ ο αδελφός της προσπαθεί να διαχειριστεί την τραγική απώλεια, την ώρα που και η μητέρα του δίνει μάχη με τον κορoνοϊό, διασωληνωμένη στον Ευαγγελισμό…

«Τη χτύπησε αφήστε δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πόνο τραβάμε αυτή τη στιγμή. Τη χτύπησε εκεί που δεν το περιμέναμε. Ανησυχούσαμε πιο πολύ μην έχουν κάποια κακή εξέλιξη για την μάνα μου που νοσηλεύεται, πάρα για την αδελφή μου. Για την αδελφή μου έλεγα είναι νέα, θα το αντέξει, έχει αντισώματα, θα μπορεί να το ξεπεράσει. Αλλά να χαθεί έτσι ξαφνικά; Δεν μπορώ να το πιστέψω» λέει ο αδερφός της.

Λάθος διάγνωση;

Όλα άρχισαν την περασμένη Παρασκευή όταν οι γονείς και η 15χρονη κόρη τους διαγνώστηκαν θετικοί στον κορ0νοϊό.

Ερωτήματα προκαλούνται για το πώς η παιδίατρος διέγνωσε φαρυγγίτιδα ενώ, το κορίτσι παρουσίαζε συμπτώματα COVID…

«Στην αδελφή μου της είπε ένας παθολόγος ότι έχει κορoνοϊό κι ένας παιδίατρος της είπε ότι είχε φαρυγγίτιδα. Και το αποτέλεσμα ήταν να της δώσει κάποια φάρμακα και τα έπαιρνε και δεν της έκαναν τίποτα, δηλαδή η κατάσταση χειροτέρευε δεν ήταν καλύτερη. Είχε υψηλούς πυρετούς».

Ο πατέρας μεταφέρει εσπευσμένα το παιδί τα ξημερώματα στο νοσοκομείο της Θήβας. Δυστυχώς η 15χρονη υπέστη ανακοπή λίγο πριν από τις 10 το πρωί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου το άτυχο κορίτσι είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σε σοβαρή κατάσταση 9χρονος στην Πάτρα

«Παίρνει οξυγόνο με μη επεμβατικό αερισμό. Σταθερό είναι δεν περιμένεις μια θεαματική βελτίωση άμεσα αλλά σιγά σιγά περιμένουμε βελτίωση. Παίρνει την θεραπεία. Είναι η πρώτη φορά που είδαμε πνευμονία σε παιδί έτσι» αναφέρει ο Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου στο Ρίο.

Θετικό στον κορoνοϊό διαγνώστηκε στη Ζάκυνθο ένα 4χρονο αγοράκι ύστερα από μοριακό τεστ…. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί πήγαινε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό όπου θετική στον covid έχει βρεθεί και η 26χρονη νηπιαγωγός του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr