Κορονοϊός: Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για χρήση μάσκας και για νέα lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για χρήση μάσκας και για νέα lockdown

Ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς για τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού

Ανοιχτό ενδεχόμενο να επανέλθει το μέτρο της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους άφησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με φόντο τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας και την ανησυχία κυβέρνησης και ειδικών για την μετάλλαξη Δέλτα που αναμένεται να επικρατήσει.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Κικίλιας, σημείωσε αναφορικά με την επαναφορά του μέτρου της χρήσης μάσκας ότι «δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο – μεθαύριο». Σημείωσε δε ότι «άλλο δε φοράμε μάσκες στους εξωτερικούς χώρους λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών όπως εισηγήθηκε η επιτροπή και τις φοράμε όποτε υπάρχει συγχρωτισμός κι άλλο το πετάμε τη μάσκα, υπάρχει διαφορά».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν τοπικά lockdown σε περιοχές που καταγράφουν μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, ο υπουργός σημείωσε πως «πάντα θα υπάρχει κατά τόπους μέριμνα της οργανωμένης πολιτείας για προστατεύει με κανόνες δημόσιας υγείας τους συμπολίτες. Να μην ξεχνάμε τους κανόνες της δημόσιας υγείας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr