Κορονοϊός: Τώρα δεν χρειάζονται μέτρα λέει η Παγώνη – «Καμπανάκι» για τον long covid
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τώρα δεν χρειάζονται μέτρα λέει η Παγώνη – «Καμπανάκι» για τον long covid

Η Ματίνα Παγώνη σχολίασε τα στοιχεία για την πορεία της πανδημιας

Κατηγορηματικά αρνητική στο ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα τώρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ενόψει του φθινοπώρου εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης ηΜατίνα Παγώνη.

Ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί με τα μέτραυπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ η οποία ωστόσο σήμανε «καμπανάκι» για την υποπαραλλαγή 5 της μετάλλαξης Όμικρον. Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1 για την συγκεκριμένη υποπαραλλαγή, μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή, αλλά είναι εξαιρετικά μεταδοτική.

Στο ίδιο πλαίσιο, μάλιστα, χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα» τον long covid που ταλαιπωρεί ακόμη και έναν χρόνο μετά το 30% όσους περνάνε κορονοϊό με την Ματίνα Παγώνη να επισημαίνει ότι είναι λάθος είναι το σκεπτικό «ας κολλήσω κορονοϊό να τον περάσω να τελειώνω με αυτό».

Όσον αφορά τα νέα εμβόλια για τον κορονοϊόη κυρία Παγώνη είπε ότι δεν θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο γεγονός που σημαίνει ότι στην Ελλάδα θα φτάσουν περίπου στα τέλη του Οκτώβρη, ίσως και Νοέμβριο «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμελήσουμε τον εμβολιασμό και θα πορευτούμε με αυτά που έχουμε».

Η Ματίνα Παγώνη τόνισε, τέλος, ότι ακόμη και τώρα που είναι καλοκαίρι θα πρέπει να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντικό το γεγονός ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφεται μια μείωση των κρουσμάτων της τάξης του 10%

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr