Κορονοϊός – Τρίτη δόση εμβολίου: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού στο τρίμηνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Τρίτη δόση εμβολίου: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού στο τρίμηνο

Πριν από λίγο άνοιξε η πλατφόρμα, όλοι οι ενήλικοι πολίτες της Ελλάδας να κλείσουν το ραντεβού τους για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού τρεις μήνες μετά την δεύτερη.

Όπως είχε προαναγγελθεί από το απόγευμα της Παρασκευής (03.12), και τις ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, άνοιξε από το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου (04.12) θα έχουν «τρέξει» στο σύστημα τα ΑΜΚΑ όλων των πολιτών και θα μπορούν άπαντες να κλείσουν το ραντεβού τους και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό με την ανανηστική δόση.

Θυμίζουμε πως, όπως ανακοινώθηκε, το διάστημα από τη δεύτερη δόση που απαιτείται πλέον για να χορηγηθεί η τρίτη μειώθηκε στους τρεις μήνες. Για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson το διάστημα αυτό είναι δυο μήνες, ενώ όσοι έχουν νοσήσει, μετά από τρεις μήνες θα μπορούν να κάνουν αναμνηστική δόση.

Πηγή – Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr