Kορονοϊός: Τρομακτική συρροή κρουσμάτων στην Εύβοια – Αυτά είναι τα μέτρα που έρχονται…
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kορονοϊός: Τρομακτική συρροή κρουσμάτων στην Εύβοια – Αυτά είναι τα μέτρα που έρχονται…

Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Εύβοια. 

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, καθώς οι νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας είναι πολύ περισσότερες από 100. Τα τελευταία δεδομένα μάλιστα που έρχονται από το Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας τρομάζουν τους ειδικούς.

Όπως ανέφεραν υγειονομικές πηγές στο evima.gr, τα περιστατικά covid, που εισέρχονται το τελευταίο διάστημα αφορούν κυρίως ντόπιους και όχι ασθενείς από άλλες Περιφέρειες όπως γινόταν το προηγούμενο διάστημα, αυτό αποτυπώνει και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Νομό. Να υπενθυμίσουμε πως χθες Τρίτη 21 Δεκεμβρίου οι νέες μολύνσεις έφτασαν τις 140 στην Εύβοια.

«Εκτίναξη» του ιικού φορτίου καταγράφηκε στα λύματα της περιοχής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ. 

Παράλληλα ένα νέο τραγικό ρεκόρ για την πανδημία του κορονοϊού σημειώθηκε χθες στην Ελλάδα, μετά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους. Από την έναρξή της πανδημίας στη χώρα μας έως και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι. Όπως προκύπτει από την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, οι 77 άνθρωποι που πέθαναν από τον φονικό ιό το τελευταίο 24ωρο, προστίθενται στον κατάλογο των θανάτων από κορονοϊό, με ένα ακόμα μακάβριο ρεκόρ να «σπάει».

Νέα μέτρα

Νέα περιοριστικά μέτρα εξετάζει να λάβει η κυβέρνηση μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας.

Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου προβλέπουν περιορισμό στο ωράριο των καταστημάτων εστίασης και των κέντρων διασκέδασης με κλείσιμο στις 12 τα μεσάνυχτα, όπως έγινε και το καλοκαίρι στα νησιά που είχαν μεγάλο ιικό φορτίο.

Παράλληλα, συζητείται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στις ηλικίες 50-60 ετών, μέτρο που θα κριθεί από την πορεία  της εμβολιαστικής κάλυψης.

Τέλος, εξετάζεται η διεύρυνση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε ποσοστό έως 60%.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr