Κορονοϊός: Βαριά η επίπτωση του ιού τις τελευταίες 14 ημέρες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Βαριά η επίπτωση του ιού τις τελευταίες 14 ημέρες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες

Τα χθεσινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ μπορεί να ήταν μειωμένα λόγω Κυριακής και λιγότερων διαγνωστικών ελέγχων, ωστόσο η διασπορά της Covid-19 παραμένει έντονη σε όλη την επικράτεια.

Στο … καφέ είναι όλη η Ελλάδα, εκτός της Καρδίτσας που είναι “πορτοκαλί”, στον χάρτη επίπτωσης των τελευταίων 14 ημερών.

Ετσι, για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν καταγραφεί περισσότερα από 150 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Η Καρδίτσα ξέφυγε από την … ομοιομορφία και καταγράφει λιγότερα από 150 περιστατικά κορονοϊού ανά 100.000 πληθυσμού για το ίδιο διάστημα.

Τα χθεσινά κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ μπορεί να ήταν μειωμένα λόγω Κυριακής και λιγότερων διαγνωστικών ελέγχων, ωστόσο η διασπορά της Covid-19 παραμένει έντονη σε όλη την επικράτεια. Είναι αρκετές οι περιοχές που καταγράφουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Ενδεικτικά, στην Αχαΐα καταγράφηκαν χθες 91 νέες μολύνσεις, στη Λάρισα 60, στη Μεσσηνία 42, στο Ρέθυμνο 37, στη Ρόδο 41.

Αυτή η εβδομάδα είναι ο τελευταίος “σταθμός” πριν η χώρα εισέλθει στο Σεπτέμβριο και την αλλαγή καθημερινού προγράμματος για τον περισσότερο πληθυσμό. Η επιστροφή από τις διακοπές είναι ένας από τους δύο βασικούς παράγοντες που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό πώς θα μπει η Ελλάδα στο φθινόπωρο όσον αφορά στους επιδημιολογικούς δείκτες (ο δεύτερος είναι η αύξηση της συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα).

Στο πλαίσιο αυτό, από σήμερα και για μία εβδομάδα θα δοθούν από τα φαρμακεία δύο self tests για όλους τους ανεμβολίαστους ενήλικες πολίτες και μη εμβολιασμένα παιδιά 5 έως 17 ετών.

Η αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών οδηγεί σε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που δεν είναι ραγδαία λόγω των εμβολιασμών ωστόσο είναι σταθερά ανοδική.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος (Open), καταγράφονται περίπου 270 νέες νοσηλείες, από τις οποίες οι 100-120 είναι στην Αττική και οι 30 στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κωτσιόπουλος πρόσθεσε πως έως χθες νοσηλεύονταν πανελλαδικά 2.139 άνθρωποι.

Οι διασωληνωμένοι έως χθες ανέρχονταν σε 334, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση με λίγα 24ωρα πριν – την Παρασκευή οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 337. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 64 έτη, και με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους νοσηλεύονται, επίσης, 14 νέοι από 18 έως 39 ετών, δείχνοντας ότι κανείς δεν είναι άτρωτος απένταντι στον ιό.

Πηγή: eleftherostypos

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr