Κορονοϊός – Βασιλικό Ευβοίας: Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τα πρώτα 40 τεστ στην εταιρεία Ε. Δ. Κόντος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Βασιλικό Ευβοίας: Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τα πρώτα 40 τεστ στην εταιρεία Ε. Δ. Κόντος

Κόκκινος" συναγερμός έχει σημάνει στην Έυβοια καθώς σε μεγάλο εργοστάσιο τροφίμων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό δύο υπάλληλοι.

Όταν διαπιστώθηκε πως οι εργαζόμενοι είναι πιθανό να νοσούν από κορονοϊό, το εργοστάσιο προέβη άμεσα σε μαζικά τεστ όλων των εργαζομένων και διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα αυτή την ώρα η εταιρεία σε συννενόηση με την περιφερεια Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιεί μαζικά τεστ στους εργαζόμενους. Μέχρι στιγμής έχουν τεστ σε 40 εργαζόμενους και είναι όλα αρνητικά.

Τα τρία στάδια της διαδικασίας

Η βιολόγος Ελίνα Χορευτή εξηγεί ότι η όλη διαδικασία περιλαμβάνει τρία στάδια:

«Το πρώτο στάδιο είναι το στάδιο της δειγματοληψίας, της λήψης δείγματος από ασθενείς. Είτε αυτό γίνεται σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ή άλλες δομές, όπως είναι ας πούμε ένα γηροκομείο.

Το δεύτερο στάδιο αφορά στην παραλαβή του δείγματος και μετά. Έχει να κάνει με την απομόνωση του υλικού RNA, δηλαδή του γενετικού του υλικού, του κορωνοϊού.

Και το τρίτο στάδιο πλέον περιλαμβάνει την ανίχνευση του γενετικού υλικού με μοριακό τεστ στο οποίο θα φανεί αν ο ασθενής είναι θετικός ή όχι».

«Πλέον, μετά από ενάμιση μήνα επιτήρησης του SARS COV 2 στα εργαστήριά μας, έχουμε φτάσει στο σημείο να επανελέγχουμε ήδη θετικά δείγματα. Δηλαδή δείγματα ασθενών που έχουν νοσήσει από τον ιό, που νοσηλεύονται και μετά από δύο ή τρεις εβδομάδες θέλουμε να δούμε αν ακόμα ανιχνεύεται ο ιός ώστε να μπορέσουν να αποδεσμευτούν πλέον από το νοσοκομείο, ή να μεταφερθούν από ΜΕΘ σε απλό θάλαμο»

«Το εργαστήριο παραλαμβάνει γύρω στα 350 με 400 δείγματα την ημέρα. Βεβαια αυτός ο αριθμός μπορεί να ανέβει αρκετά, όπως την προηγούμενη εβδομάδα που είχαμε λάβει 694 δείγματα σε μία ημέρα. Σύνολο έχουμε ελέγξει 13.000 δείγματα από την αρχή, δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα» συμπληρώνει και καταλήγει:

«Η ομάδα η οποία απασχολείται στο διαγνωστικό τμήμα αυτή την περίοδο, που ασχολείται με την ανίχνευση του SARS COV 2 αποτελείται από 12 άτομα τα οποία απασχολούνται αποκλειστικά στο εργαστήριο και οκτώ διοικητικούς. Όχι όλοι βέβαια σε μία μέρα και σε μία βάρδια, είναι με συγκεκριμένες βάρδιες ώστε να μην εξαντλείται το προσωπικό, για να έχουμε μια σωστή ροή στη διαδικασία και στην αποδέσμευση των αποτελεσμάτων».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr