ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κωστας Μαρκόπουλος: Ο Εισαγγελέας αντικαθιστά την ανεπαρκή Περιφέρεια στο Κόμμα

Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους του χωριού Κόμμα δείχνει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος
Κωστας Μαρκόπουλος: Ο Εισαγγελέας αντικαθιστά την ανεπαρκή Περιφέρεια στο Κόμμα

Ειδική ανακοίνωση για την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης κατοίκων στο Κόμμα με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους του χωριού.

 

«Εκατοντάδες απελπισμένοι κάτοικοι στο Κόμμα μετά την καταστροφική πλημμύρα της 12/12/21 καταφεύγουν στην δικαιοσύνη για να καλύψουν την καταστροφή και της περιουσίας τους.

Συμπαραστέκομαι και συμβάλλω στη δημόσια συζήτηση. Είναι αδύνατο αυτό που συζητούν χιλιάδες άνθρωποι και θεωρούν σαν βασική αιτία της καταστροφής να μην το βλέπει ούτε η περιφέρεια ούτε το Υπουργείο Δημοσίων Έργων. Το γεγονός ότι η κατασκευή της Ε65 μαζί με τον ανισόπεδο κόμβο δημιούργησαν συνθήκες λίμνασης υδάτων και άρα προϋποθέσεις πλημμύρας. Το γεγονός αυτό μαζί με την απίστευτη αδιαφορία του καθαρισμού του Σπερχειού άνω των δέκα ετών, δημιουργούν τραγική συνέχεια καταστροφών.

Η Περιφέρεια Στερεάς και προσωπικά ο Φάνης Σπανός έχουν την ευθύνη αυτής της κατάστασης μαζί με την δειλία τους να κατανομάσουν τις ευθύνες όσο «ισχυρές» κι αν είναι. Έχουν εγκαταλείψει τον Σπερχειό, ο οποίος αντί να είναι πηγή πλούτου, πηγή ύδρευσης, πηγή παραγωγής φθηνής ενέργειας και τόπος αναψυχής, έχει μετατραπεί σε απειλή για την Φθιώτιδα. Για μία ακόμη φορά τονίζω ότι είναι προσβολή να αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης με 32 δις €, χωρίς να αντιμετωπιστεί το «πρόβλημα» Σπερχειός.

Επειδή το ζήτημα θα «τρέξει» πολλά χρόνια στα δικαστήρια, τονίζω ότι η αρωγή μου δεν είναι στιγμιαία ούτε για τις εντυπώσεις. Θα συνεχιστεί στα επόμενα χρόνια από θέση ευθύνης».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ