Κούριερ: Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται στην παράδοση δεμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κούριερ: Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται στην παράδοση δεμάτων

Έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει τις εταιρείες κούριερ να παραδίδουν πιο γρήγορα τα δέματα τους στους καταναλωτές.

Κούριερ: Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται στην παράδοση δεμάτων

Έρχεται νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει τις εταιρείες κούριερ να παραδίδουν πιο γρήγορα τα δέματα τους στους καταναλωτές.
Όσον αφορά στις εταιρείες κούριερ που υποχρεώνουν τον πελάτη να περιμένει μια ολόκληρη ημέρα το δέμα του αντί για 2 ή 3 ώρες ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 “ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ” είπε τα εξής: “Εμείς φέρνουμε μια νομοθετική πρωτοβουλία στην οποία διευκολύνουμε πολύ κυρίως τις επαρχιακές πόλεις να μπορούν οι επιχειρήσεις αυτές , οι εταιρείες όλες όχι μια, να μπορούν σε συγκεκριμένα σημεία , σε δημόσια σημεία να κάνουν lockers , τοπικούς lockers ούτως ώστε , γρήγορα να παραδίδουν τα δέματα τους στους καταναλωτές”.
Και συνέχισε λέγοντας: “Σε μικρές κοινωνίες αντιλαμβάνεστε ότι εάν ξέρει κάποιος ένα πολύ κεντρικό σημείο μπορεί να παραλαμβάνει το δέμα του .Υπήρχε και ένα νομοθετικό, το θεραπεύουμε αυτήν τη περίοδο και τις επόμενες ημέρες θα είναι σε νομοθετική πρωτοβουλία αυτή η διαδικασία”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση πως είναι δυνατόν οι εταιρείες κούριερ που έχουν μεγαλύτερο κέρδος να προσφέρουν τελικά χαμηλότερες υπηρεσίες στον πολίτη- πελάτη είπε τα εξής ” Οι ίδιες εταιρείες μετά το πρώτο lockdown είδαν ότι υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη να επενδύσουν σε εξοπλισμό , σε ανθρώπινο δυναμικό και το έχουν κάνει, ωστόσο αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει και οι επενδύσεις που κάνουν να έχουν και μια βιωσιμότητα γιατί ξέρετε ο κορονοϊός δημιουργεί ιδιαίτερες συνθήκες και πίεση στη ζήτηση στις υπηρεσίες τους, αλλά πολύ σύντομα αυτό θα μπει σε μια ισορροπία”.
“Είδαμε ότι στη δεύτερη φάση και κυρίως τους δύο τελευταίους μήνες υπάρχει όντως μια καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης από τη πρώτη φάση της πανδημίας. Θέλω να σας πω ότι παρακολουθούμε, ..το λέω γιατί έχουμε τα στοιχεία της εξέλιξης και των όγκων των συναλλαγών και τη καθυστέρηση τις ημέρες παράδοσης. Θυμίζω ότι στην πρώτη φάση του lockdown είχαμε μια καθυστέρηση που είχε ξεπεράσει πολλές φορές τις 8 και 9 ημέρες. Σήμερα ο μέσος όρος παράδοσης για την Αττική είναι 1 ή 2 ημέρες και για την υπόλοιπη Περιφέρεια είναι κοντά στις 3ημέρες”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr