Κρίσιμες ώρες για το αγοράκι – Οι εκκλήσεις του πατέρα στον γιατρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρίσιμες ώρες για το αγοράκι – Οι εκκλήσεις του πατέρα στον γιατρό

«Το πρώτο θαύμα έγινε… Προσευχόμαστε να ολοκληρωθεί. Είναι κρίσιμη η κατάσταση», αναφέρει συγγενής της οικογένειας του παιδιού που δίνει μάχη για τη ζωή του

Το αγοράκι 2,5 ετών που είχε βρεθεί μέσα σε ένα βαρέλι με νερό και θεωρήθηκε νεκρό, διακομίζεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης, καθώς έπειτα από ώρες εμφάνισε ασθενή σφυγμό.  Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το παιδί, το οποίο σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης αναπνέει και παραμένει διασωληνωμένο.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο γιατρός του Κέντρου Υγείας επί δυο ώρες προσπαθούσε να επαναφέρει το παιδί στη ζωή και φαίνεται πως τα κατάφερε. Το παιδί εμφάνισε ασθενή σφυγμό και άμεσα στο σημείο έσπευσε όχημα άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ με γιατρό και διασώστη. Ο γιατρός διασωλήνωσε το παιδί και το συνόδευσε στον δρόμο για το νοσοκομείο.

Τι συνέβη στην Κρήτη

Κάποια στιγμή ενώ ο ιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα είχε προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να σώσει το παιδί ενημέρωσε την οικογένειά του ότι το αγοράκι είχε «χαθεί», ενώ στο σημείο κλήθηκε και νεκροφόρα. Συγγενικό πρόσωπο το παιδιού σημειώνει στο Cretalive πως ο πατέρας του παιδιού ζήτησε, από το γιατρό να κάνει μία ύστατη προσπάθεια και τότε οι γιατροί είδαν αμυδρά κάποια σημάδια ζωής.

Τελικά το παιδί μεταφέρθηκε στο  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εξακολουθεί να δίνει τη δική του μάχη. «Το πρώτο θαύμα έγινε… Προσευχόμαστε να ολοκληρωθεί. Είναι κρίσιμη η κατάσταση. Έχουμε λάβει δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους που μας στέλνουν την ενέργεια και την αγάπη τους. Προσευχόμαστε να σωθεί το παιδάκι μας», αναφέρει συγγενικό πρόσωπο του παιδιού.

«Μπορεί να γίνουν και θαύματα»

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη είπε ότι «είναι από τις περιπτώσεις που η επιμονή και η πίστη των γιατρών του Κ.Υ και των διασωστών του ΕΚΑΒ, δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν και «θαύματα». Μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας κατά τις οποίες το παιδί δεν έδειχνε σημάδια ζωής, οι γιατροί πέραν των πρωτοκόλλων επέμειναν και τελικά όπως όλα δείχνουν -αν και το παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση- υπάρχει πιθανότητα να σωθεί».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr