Ξανά σε δίκη το σατανικό ζευγάρι για τη δολοφονία του καρδιολόγου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξανά σε δίκη το σατανικό ζευγάρι για τη δολοφονία του καρδιολόγου

Αναβιώνει η στυγνή δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου στη Σητεία από τον εραστή της γυναίκας του, που του είχε στήσει καρτέρι στο δρόμο.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του ΜΟΔ Ηρακλείου και θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό για το σχέδιο εξόντωσης του άτυχου γιατρού.

Η 42χρονη χήρα του γιατρού και ο 41χρονος πρώην εραστής της, αμφότεροι με καταγωγή από τη Βουλγαρία, έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο 41χρονος είχε κριθεί ένοχος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ενώ η πρώην ερωμένη του για ηθική αυτουργία στην εν λόγω πράξη, ενώ αρχικά είχε κατηγορηθεί για απλή συνέργεια. Ωστόσο, το ΜΟΔ αναβάθμισε την κατηγορία σε κακούργημα, καθώς δεν δέχθηκε την εισήγηση του εισαγγελέα, κι ως εκ τούτου οδηγήθηκε και η 42χρονη στη φυλακή με την ίδια ποινή.

Δεν έπεισε η χήρα ότι δεν γνώριζε το σχέδιο δολοφονίας

Η χήρα Καλαντζάκη υποστήριξε εξ αρχής ότι δεν γνώριζε ότι ο εραστής της θα σκότωνε τον σύζυγό της, κάτι που είπε και ο ίδιος ο Βούλγαρος πρώην αστυνομικός, που έστησε καρτέρι στο δρόμο κι εκτέλεσε τον άτυχο άνδρα.

Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 41χρονος φέρεται να πυροβόλησε ακόμη δύο φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr