Κρούσματα: Ολοταχώς για πάνω από 7.300 σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρούσματα: Ολοταχώς για πάνω από 7.300 σήμερα

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως οι νέες μολύνσεις σήμερα θα ξεπεράσουν τις 7.300.

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει κινητοποιήσει τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας μάλιστα ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει σήμερα νέα μέτρα , προκειμένου να «χαρτογραφηθεί» και να αντιμετωπιστεί κατάλληλα. Οι ειδικοί κάνουν έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, ενώ η μάχη στα νοσοκομεία και στις εντατικές είναι τεράστια.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ψυχορραγεί και τα στοιχεία για τις αναβολές χειρουργείων που όπως θα δούμε φτάνουν μέχρι και τα 3 χρόνια προβληματίζουν. Η αγωνία όλων είναι πως θα καταφέρουν να νοσηλευτούν ίσως και χιλιάδες ακόμα άνθρωποι σε νοσοκομεία που ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Εκεί όπου οι λίστες αναμονής φτάνουν μέχρι και τους 36 μήνες.

Χθες Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 6.677 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία και για τις αντοχές του ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι έφτασαν στους 657.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 104, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.067 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, τα κρούσματα σήμερα Τρίτη 30 Νοεμβρίου αναμένεται να κυμανθούν, ανάμεσα σε 7.300 με 7.900, με τους επιστήμονες να λένε πως οδεύουμε την πιο δύσκολη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr