_sanke_epe
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρούσματα: Πάνω από 7.000 σήμερα – Έρχεται το «μαύρο» ρεκόρ των 10.000 μολύνσεων

Πάνω από 7.000 κρούσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.
Κρούσματα: Πάνω από 7.000 σήμερα – Έρχεται το «μαύρο» ρεκόρ των 10.000 μολύνσεων

Ανάμεσα σε 7.000 με 7.500 αναμένεται να κινηθούν τα κρούσματα του κορονοϊού που θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τις υγειονομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στο Newsbomb.gr.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις του κ. Σαρηγιάννη για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού, για το επόμενο δεκαήμερο, καθώς τα κρούσματα αναμένεται να φτάσουν τις 10.000 στη χώρα την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη.

«Ο αριθμός των ημερησίων κρουσμάτων αποτυπώνεται αναφορικά με τον αριθμό των τεστ που γίνονται καθημερινά. Μέσα στην εβδομάδα ενδέχεται να δούμε και πάνω από 8.000 μολύνσεις, μια από αυτές τις μέρες μπορεί να είναι και η αυριανή διότι συμπεριλαμβάνονται και τα τεστ των μαθητών που πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, o καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Να πάμε σε νέους περιορισμούς αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα

Από την άλλη πλευρά, μια αισιόδοξη πρόβλεψη, έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, καθώς μιλώντας στο Newsbomb.gr, διευκρίνισε πως τα νέα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο καθηγητής εξήγησε τι θα συμβεί στην περίπτωση που τα νέοι περιορισμοί δεν αποδώσουν, «προσωπικά πιστεύω πως τα νέα μέτρα θα αποδώσουν, ωστόσο την πλήρη εικόνα θα την έχουμε σε δεκαπέντε ημέρες. Εάν δεν έχουν θετικό αποτέλεσμά, θα πρέπει να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, όπως η μείωση ωραρίου στα καταστήματα και η επαναφορά των τετραγωνικών ανά πελάτη. Είναι στο τραπέζι όλα».

Εφιαλτική πρόβλεψη – «Θα έχουμε 3.000 θανάτους ως τις γιορτές»

Την αύξηση των κρουσμάτων, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας σχολίασε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης στο MEGA.

«Δεν είμαι από τους τρομολάγνους, απλά μαθηματικά κάνω και όταν οι γιατροί κάνουν μαθηματικά είναι ένα πρόβλημα και έχει πολύ μεγάλη επισφάλεια», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο ίδιος σχολίασε τη δήλωση του για 3000 θανάτους την ημέρα, ενώ ανέφερε και ένα καλό νέο.

«Μέσα στο κακό νέο μπορεί να υπάρχει και ένα καλό νέο με αυτό που βλέπω κάθε μέρα στην περιοχή μας , είναι μια βίαιη ανοσοποίηση. Δηλαδή οι άνθρωποι μολύνονται ταχύτητα και οι οικογένειες είναι όλες θετικές».

«Νομίζω ότι έχουμε και πρόσφατα παραδείγματα όπου προκύπτει ότι υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων και ο εισαγγελέας παρεμβαίνει. Μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία, να υπάρξει σύλληψη και διαδικασία για αυτόφωρο. Σίγουρα θα υπάρξει ποινική διαδικασία σε εξέλιξη», τόνισε ο δικηγόρος, Δημήτρης Αναστασόπουλος.

«Το νομικό πλαίσιο της χώρας ίσως έχει την ευθύνη», σημείωσε και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

«Θα μολυνθούμε οι περισσότεροι από ότι φαίνεται. Είναι πολύ μεταδοτικός ο ιός τώρα και σε ένα σπίτι που είναι με τη ζεστή ελληνική οικογένεια 6 -7 ‘άνθρωποι σε μικρά διαμερίσματα το κολλάνε όλοι. Οι εμβολιασμένοι το περνάνε πιο ήπια», υπογράμμισε ο κ. Γουργουλιάνης.

«Τα νοσοκομεία γεμίζουν από τους ανθρώπους που είναι 50 χρονών και πάνω», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

«Οικογένειες που νοσούν και πεθαίνουν είναι σύνηθες. Το αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά», ανέφερε ο κ. Γουργουλιάνης.

«Σε αυτή τη φάση μελετάμε γιατί μερικοί άνθρωποι κάνουν βαθιά νόσο. Έχουμε μερικές ενδείξεις η ηλικία, ο αρρύθμιστος διαβήτης», σχολίασε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη νόσο των εμβολιασμένων πολιτών.

Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σημείωσε πως «ο ξέραμε πάντα για τα εμβόλια δεν έχουν επιτυχία 100%, δυστυχώς η επιτυχία φτάνει στο 70 – 80%».

«Είμαστε στο τέταρτο κύμα που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, σύρθηκε για αρκετό καιρό χαμηλά και έκανε μια έξαρση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Βλέποντας τα δεδομένα σίγα σιγά έχει μια ανοδική τάση στη νότια Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Γουργουλιάνης με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που μελετάει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ