Κύκλωμα κεταμίνης στη Χαλκίδα: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που την διακινούσε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα κεταμίνης στη Χαλκίδα: Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που την διακινούσε

Αποκαλυπτική η έρευνα για τη δράση στης σπείρας

Μεγάλη ήταν η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στη Χαλκίδα όπου συνελήφθησαν δύο από τα μέλη της σπείρας που διακινούσε παράνομα ουσίες, μεταξύ των οποίων κεταμίνη, αναβολικά και ναρκωτικές ουσίες.

Ακόμη ένα άτομο αναζητείται.

Οι 3 άνδρες, τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, προμήθευαν τους πελάτες τους στην Αμερική, με ναρκωτικά και αναβολικές ουσίες, με σκοπό την παράνομο οικονομικό όφελος.

Ο 32χρονος επιχειρηματίας που φέρεται ως πρωταγωνιστής στην δράση του κυκλώματος δεν είναι άγνωστος στις Αρχές, καθώς είχε συλληφθεί το 2019 για διακίνηση αναβολικών ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με την δίκη να εκκρεμεί.

Πρόκειται για επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης ο οποίος διατηρεί τρία μαγαζιά στην Εύβοια και είναι και ο ίδιος χρήστης αναβολικών ουσιών, ενώ φέρεται να έχει χάσει το νεφρό του λόγω της χρήσης.  Μετά την περιπέτειά του πριν από 3 χρόνια με τον νόμο, από ότι φαίνεται δεν έβαλε μυαλό, αφού τώρα κατηγορείται και για συμμετοχή στην οργάνωση που εξαρθρώθηκε στη Χαλκίδα.

Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες και αναμένεται να οδηγηθεί σε απολογία το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής.

Το καμουφλάζ των διακινητών δεν έπεισε

Ήταν 15 Φεβρουαρίου όταν ένα από τα δέματα εντοπίστηκε στο τελωνείο στο Σικάγο, όπου από τον έλεγχο των Αρχών διαπιστώθηκε ότι οι γατοτροφές ήταν τελικά… ecstasy!

Δύο μήνες μετά και στις 15 και 18 Απριλίου δύο δέματα που αποστέλλονται από τη Χαλκίδα με κεταμίνη αυτή τη φορα αλλά και άλλα σκευάσματα παράνομα, εντοπίζονται από την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών.

Οι διακινητές μάλιστα είχαν συσκευάσει τις αμπούλες με τις ενέσιμες ουσίες μαζί με σύριγγες για άμεση χρήση.

Συνολικά κατασχέθηκαν 5 δέματα που περιείχαν:

περισσότερα από 500 γραμμάρια Κεταμίνης,

πάνω από 248 δισκία Ecstasy, καθώς και άλλες απαγορευμένες ουσίες

Αντίστοιχα ήταν και τα ευρήματα, των ελληνικών αρχών, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, να εντοπίζουν σε ταχυδρομικό κατάστημα, 10 υπό αποστολή δέματα, με προορισμό διάφορες χώρες του εξωτερικού. Αυτή τη φορά τα ναρκωτικά ήταν συσκευασμένα μέσα σε ηλεκτρονικές συσκευές.

Μάλιστα οι αστυνομικοί έπρεπε να δείξουν και πόσο καλοί είναι στην αποσυναρμολόγηση, αφού ένας ψηφιακός δορυφορικός αποκωδικοποιητής έκρυβε 120 ναρκωτικά δισκία.

Με όλα αυτά τα στοιχεία στη διάθεσή τους, τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη των διακινητών, που διατηρούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Εύβοιας. Έτσι, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, οι αρχές συνέλαβαν 2 μέλη του κυκλώματος, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν

ένα υπό αποστολή δέμα με ναρκωτικά δισκία,

885,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

141 ναρκωτικά δισκία (μεταξύ των οποίων και ecstasy),

1 γραμμάριο ecstasy σε κρυσταλλική μορφή,

184 δισκία αναβολικών ουσιών,

82 φιαλίδια αναβολικών ουσιών,

8 σύριγγες που περιείχαν αναβολική ουσία,

3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

700 ευρώ και 5 τηλεφωνικές συσκευές,

αυτοκίνητο και διάφορα υλικά συσκευασίας (κουτάκια, νάιλον σακουλάκια, κ.λπ.),

2 σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και συσκευή αεροστεγούς συσκευασίας.

Το περιεχόμενο όλων των δεμάτων που κατασχέθηκαν, στάλθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), για να εξεταστούν εργαστηριακά.

Η δράση της συγκεκριμένης σπείρας καταδεικνύει με πόση ευκολία μπορεί κάποιος να προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες κεταμίνης, μίας αναισθητικής ουσίας, η οποία είναι πολύ δημοφιλής τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, ως θέμα συζήτησης, λόγω της υπόθεσης θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα, όπου στην περίπτωση της η χρήση της ήταν θανατηφόρα.

Οι δύο συλληφθέντες, αλλά και ένα ακόμα μέλος του κυκλώματος που αναζητείται ακόμα από τις αρχές, αντιμετωπίζουν κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr