Κύμη: Εκδήλωση για τον γεώτοπο Οξυλίθου παρουσία του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύμη: Εκδήλωση για τον γεώτοπο Οξυλίθου παρουσία του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του

Ο Σύλλογος των απανταχού Οξυλιθιωτών πραγματοποίησε εκδήλωση (21/10/2022) αφιερωμένη στο γεώτοπο Οξυλίθου στο ξενοδοχείο Κύμη Παλλάς- Παραλία Κύμης.

Ευχαριστίες πολλές στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ που μας τίμησε με την παρουσία του και στον εφημέριο Οξυλίθου Γεώργιο Νάνο.

Επίσης στο Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κο Ζεμπίλη, τον Αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κο Θεοδώρου Αλέξανδρο, στην κα Μπάτσα δημοτική σύμβουλο, στην πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου κα Κατσαρή Κλαίρη και στο σύμβουλο κο Κώστα Τριανταφύλλου.

Από πλευράς ομιλητών η κα Μωραΐτη Ευγενία γεωλόγος – παλαιοντολόγος της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στην ομιλία της εστίασε στις έννοιες γεώτοπος και γεωλογική κληρονομιά.

Η κα Μπαρσάκη Βασιλική γεωλόγος -γεωπεριβαλλοντολόγος ΕΑΓΜΕ παρουσίασε το Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Οξυλίθου Κεντρικής Εύβοιας.

Η Παπαϊωάννου Μαρία γεν. γραμματέας του συλλόγου αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία για το ηφαίστειο και πως αυτό λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες.

Στο τέλος προβλήθηκε βίντεο με θέμα το γεώτοπο Οξυλίθου που δημιουργήθηκε από την ΕΑΓΜΕ.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση σχετική με την προστασία και προβολή των γεωτόπων.

Το Διοικητικό συμβούλιο

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr