Κύμη: Μεγάλη οικονομική ζημιά υπέστησαν οι επιχειρήσεις στο Στόμιο και στην Πλατάνα – Ο Θωμάς ζητάει αποζημίωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύμη: Μεγάλη οικονομική ζημιά υπέστησαν οι επιχειρήσεις στο Στόμιο και στην Πλατάνα – Ο Θωμάς ζητάει αποζημίωση

Απουσία του Δήμου από τις εξελίξεις σε Κύμη και Αλιβέρι αναφέρειο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς απαιτώντας την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις του Στομίου και της ΠΛατάνας που επλήγη σαν οικονομικά από τον κλειστό δρόμο
Με ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Δημήτρης Θωμάς απαιτεί να δοθούν αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις στο Στόμιο και την Πλατάνα που έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα από τον κλειστό δρόμο καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού που έριξε κατακόρυφα το τζίρο τους.
Παράλληλα στην ανάρτησή του αναφερόμενος στην επίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού κάνει λόγο και για συνεχή απουσία του Δήμου από τα γεγονότα των περιοχών της Κύμης και του Αλιβερίου σημειώνοντας πως «Υποχρέωση του Δήμου είναι να είναι κοντά και στενα να τα παρακολουθει». (σ.σ τα έργα).

Η ανάρτηση:

Επίσκεψη Περιφεριαρχη στην ΔΕ Κυμης την Παρασκευή 26/8/22:
Παρευρεθηκαμε όπως οφειλαμε, για λόγους δεοντολογίας αλλά και προκειμένου να ενημερωθουμε από “πρώτο χερι”.
Τραγική για άλλη μια φορά η απουσια του Δημάρχου κ. Μπουραντα.
Δυο λογια απο την μεριά μας σε σχέση η με την πορεία των τριών σοβαρών αυτών έργων που βρίσκονται αυτη την χρονικη περιοδο σε εξελιξη:
1) ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΜΙΟΥ: Το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς ένα γεγονός που αποτελεί ευχάριστη έκπληξη και μας χαροποιεί ιδιαιτερα.
Το 35% του συμβατικού του αντικειμένου έχει υλοποιηθεί και ο στόχος είναι μετά το καλοκαίρι του 2023 το εργο να έχει ολοκληρωθεί, δίνοντας μια οριστική λύση στον πολύπαθο και τόσο σημαντικό αυτό δρομο.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε απο την μια μεριά τις ευχαριστίες μας για την υλοποίηση του εργου, από την άλλη ομως να επισημάνουμε ότι η μη οικονομικη ενίσχυση των επαγγελματιών του Στομιου, της Πλατάνας και της Παραλίας οι οποίοι υπέστησαν μεγάλη οικονομικη ζημια λόγω του ότι ο δρόμος παρεμεινε κλειστός το καλοκαιρι πάρα τις αντίθετες εξαγγελίες στο ξεκίνημα του έργου, είναι ενα πολυ αρνητικό γεγονός.
Οπως επίσης εκφρασαμε και την κριτική μας για το ότι δεν δόθηκε η απαραίτητη και αναγαια σημασία στην βελτίωση των δρόμων που επιφορτιστηκαν την κυκλοφορία, δλδ:
α) της Βιγλας,
β) του δρόμου που διερχεται μεσα από τον Οξυλιθο,
γ) του δρόμου που περνά από την Κονιστρα έως τη γέφυρα της Σκοτεινής.
Ευθύνες αποδόθηκαν κυριως στη Δημοτική αρχη η οποία δεν συνεργάστηκε η δεν διεκδικησε όπως έπρεπε απο την Περιφέρεια την πιο πανω αναφερομενη βελτίωση των δρόμων, η άσχημη κατάσταση των οποίων δημιούργησε πολύ μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Προς τιμήν του ο Περιφεριαρχης αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε για άμεσες παρεμβάσεις.
2) ΔΡΟΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ: Αποκατασταθηκε, έστω και με προσωρινή λύση, ένα τμήμα 100 μέτρων περίπου του παραλιακού δρόμου και εντός των επόμενων ημερών ειπώθηκε ότι θα αποκατασταθεί, σε συνεχεια του προηγούμενου, ακομη ένα τμήμα 100 μέτρων περίπου.
Από την άλλη ανακοινωθηκε ότι η Περιφέρεια εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστηματος είναι έτοιμη να υποβάλει μελέτη προκειμένου να επιλυθεί οριστικά στα επόμενα χρόνια το πρόβλημα του παραλιακου αυτού δρόμου με την κατασκευή και άμμοπαγίδων για την προστασία του.
Επισημάναμε στην τοποθέτηση μας ότι το έργο της προσωρινής αποκαταστασης του δρόμου θα μπορουσε να ειχε γίνει από το 2015 αν η “ξεροκεφαλη” Διοίκηση Μπουραντα δεν σταματαγε την Περιφερεια που είχε ξεκινήσει να τον αποκαθιστα επειδή ο Εργολάβος δεν ήταν της αρεσκείας της!
Όπως επισης επισημαναμε ότι επι των ημερών μας αποκαταστησαμε με εξοδα του Δήμου ένα μεγάλο μέρος του δρόμου το οποίο επί 10 χρόνια παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο.
Δαπανώντας μαλιστα πολύ λιγότερα χρήματα απ ότι σήμερα ξοδεύτηκαν από την περιφερεια, (αναφέρθηκαν ότι ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάτι που μας εξεπληξε!).
3) 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΜΗΣ:
Δυστυχώς η δημόσια δήλωση του Περιφεριαρχη μας προσγείωσε. Δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από την πορεία υλοποίησης του έργου.
Μεγάλη καθυστέρηση έχει παρατηρηθει.
Και πως όμως μπορεί να είναι διαφορετικά, αφού ο Δήμος καθυστερησε αδικαιολογητα να πληρώσει 5 μηνες τον εργολάβο ενώ τα χρήματα υπήρχαν.
Αυτό που διαφάνηκε ξεκαθαρα ειναι ότι αν δεν ενεργοποιηθεί ο Δήμος περισσότερο, το σχολείο θα χάσει δυστυχώς και την επόμενη σχολική χρονια…
ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
Στην περιοχή της ΔΕ Κυμης τρία σημαντικά έργα εκτελούνται από την Περιφέρεια αυτή την περίοδο.
Υποχρέωση του Δήμου είναι να είναι κοντά και στενα να τα παρακολουθει.
Το να μην συνδράμει στην υλοποίηση τους με κάθε τρόπο ειναι εγκληματικό…
Η παρατηρουμενη δυστυχώς απουσία του Δήμου πρέπει να σταματήσει πάραυτα!!»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr