Κυνήγι δύο Τούρκων κατασκόπων στην Πελοπόννησο – Πέταξαν drone στη ναυτική βάση Πόρου και εξαφανίστηκαν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυνήγι δύο Τούρκων κατασκόπων στην Πελοπόννησο – Πέταξαν drone στη ναυτική βάση Πόρου και εξαφανίστηκαν

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τους δύο Τούρκους κατασκόπους

Μια νέα υπόθεση κατασκοπείας απασχολεί τις Αρχές, καθώς συνελήφθησαν χθες στη Μονεμβασιά δύο Τούρκοι οι οποίοι το Σάββατο το πρωί πέταξαν drone πάνω από τη βάση του Ναυτικού στον Πόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι έφθασαν στο νησί το απόγευμα της Παρασκευής, με δύο μεγάλες μηχανές πλήρους εξοπλισμού. Κατέλυσαν σε ξενοδοχείο του νησιού που είχαν κλείσει μέσω booking στο όνομα Μ.Τ., χωρίς ωστόσο να έχουν δώσει κάποιο στοιχείο ταυτότητας, και το επόμενο πρωί, περίπου στις 7, σήκωσαν drone το οποίο πέταξε για περίπου 10 λεπτά πάνω από τη ναυτική βάση του Πόρου.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν, κατά ορισμένες πληροφορίες, τρεις με τέσσερις ώρες μετά το συμβάν και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση ταυτοποίησης αρχικά, και εντοπισμού ακολούθως, των δύο ατόμων. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Τούρκους πολίτες οι οποίοι είχαν αναχωρήσει από τον Πόρο προς Γαλατά περίπου στις 10 το πρωί, τρεις ώρες αφότου πέταξαν το drone, με δύο μοτοσικλέτες BMW μεγάλου κυβισμού χρώματος μαύρου-ασημί με ξένες πινακίδες.

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τους δύο Τούρκους κατασκόπους

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία, η οποία έδωσε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία για κατασκοπεία, ενώ εκδόθηκαν δελτία αναζήτησης και ξεκίνησε η διαδικασία για τον εντοπισμό τους. Τελικά, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Μονεμβασιά, ενώ ετοιμάζονταν να καθίσουν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου που είχαν κλείσει. Η κράτηση στο εν λόγω ξενοδοχείο φέρεται να είχε γίνει νωρίτερα χθες.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η ΕΥΠ, που θα εξετάσει τους δύο συλληφθέντες, όπως και τα ψηφιακά αρχεία από το drone, για να διερευνηθεί και η σοβαρότητα της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί drones, κινητά τηλέφωνα και άλλα ψηφιακά πειστήρια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr