Κυνήγι: Επιτρέπεται πάλι, ο κωδικός και το έντυπο μετακίνησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυνήγι: Επιτρέπεται πάλι, ο κωδικός και το έντυπο μετακίνησης

Το κυνήγι επιτρέπεται και πάλι αλλά με περιορισμούς. Δείτε το έντυπο μετακίνησης για κυνήγι και ποιος είναι ο κωδικός μετακίνησης.

Επιτρέπεται ξανά το κυνήγι και το ψάρεμα, με ορισμένους περιορισμούς και με βεβαίωσης κίνησης τύπου Β. Με τη νέα απόφαση που βγήκε σε ΦΕΚ οι κυνηγοί, αλλά και οι ψαράδες μπορούν πλέον να μετακινηθούν και να βγουν στα βουνά και τη θάλασσα.

Ειδικά για το κυνήγι πρέπει να είναι έως 2 άτομα.

Ταυτόχρονα οι κυνηγοί θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει σχετικό έντυπο μετακίνησης τύπου Β, δηλαδή το απλό έντυπο που συμπληρώνουν οι πολίτες για να βγουν από το σπίτι.

Ωστόσο η μετακίνηση γίνεται μέσα στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα και ειδικά για την Αττική μέσα στην Περιφέρεια.

Το εδάφιο που προστέθηκε

Για την περ. ιζ) της παρ. 2, ειδικώς στην περίπτωση της θήρας, απαιτείται, εκτός της βεβαίωσης κίνησης (Βεβαίωση τύπου Β) του πρώτου εδαφίου και άδεια θήρας που βρίσκεται σε ισχύ.

Ειδικότερα φημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020 με την οποία τροποποιείται η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Ειδικότερα στη παράγραφο 2 του άρθρου 3 προστίθενται περ. ιζ) και ιη), στην παρ. 5 του ιδίου άρθρου προστίθεται ένα τελευταίο εδάφιο.

Οι περιπτώσεις που προστέθηκαν

ιζ) Μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

ιζα) Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,

ιζβ) συμμετοχή μέχρι και δύο ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,

ιζγ) εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Το έντυπο μετακίνησης τύπου Β μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία.

Ο πιθανότερος κωδικός μετακίνησης θα είναι το 6.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας χαιρετίζει με ικανοποίηση τη θετικήεισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και τη χθεσινή κυβερνητική απόφαση(ΦΕΚ5726/Β/24-12-2020), που επιτρέπει και πάλι την υπό όρους μετακίνηση των κυνηγών από και προς την ύπαιθρο.

Για την Κ.Σ.Ε και τις άλλες θεσμικές συλλογικότητες των κυνηγών σε ολόκληρη τηχώρα, είναι σημαντικό ότι οι νέες αποφάσεις της Πολιτείας βασίστηκαν καιευθυγραμμίζονται με τις «τεχνικές» προτάσεις που η Συνομοσπονδία είχε υποβάλειπρος όλους τους αρμόδιους, από την πρώτη ημέρα που επιβλήθηκε το ολικό λοκντάουν.

Από σήμερα καλούμαστε όλοι να επιβεβαιώσουμε, αυτό που οι κυνηγετικέςοργανώσεις έλεγαν από την πρώτη στιγμή, σε όλους τους επίσημους συνομιλητέςτους: ότι με αίσθημα ευθύνης και σύνεσης, ο κόσμος των κυνηγών στέκεταιαλληλέγγυος στις προσπάθειες για μια ασφαλή και υγιή χώρα, για μια ασφαλήεπιστροφή στην κανονικότητα της ζωής όλων μας…

Ζούμε καιρούς όπου τίποτα δεν είναι ίδιο με ό,τι ξέραμε. Η πανδημία διαλύει τονκοινωνικό ιστό, καταστρέφει δουλειές και επαγγέλματα, φτωχοποιεί νοικοκυριά,συντρίβει ανθρώπους, εξουθενώνει την οικονομία….

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, η κοινωνία των κυνηγών θα δώσει από σήμερα τις«εξετάσεις» της.

Κάθε πράξη ανευθυνότητας, κάθε υπερβολή και κάθε υπέρβαση, μπορεί να παράγουνσυμβολισμούς που θα μεγεθύνονται, ματαιώνοντας όλες τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι τώρα.

Το κυνήγι είναι μια «προσωπική υπόθεση», αλλά ο κάθε κυνηγός με τη συμπεριφοράκαι τη στάση του γίνεται εκφραστής και υπερασπιστής συλλογικών αξιών.

Η Πολιτεία αναγνώρισε στον κυνηγό και στις οργανώσεις του, το ενδιαφέρον και τοαίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό καλό και στην ασφάλεια της υπόλοιπηςκοινωνίας.

Αυτήν την ευθύνη πρέπει να είναι έτοιμες να την αποδεχτούν και να τηνδιαχειριστούν οι κυνηγετικές οργανώσεις κάθε βαθμίδας, αλλά – πολύ περισσότερο –οι ίδιοι οι κυνηγοί που από σήμερα θα βρεθούν εκεί «έξω».
Αυτή είναι μια υποχρέωση που δεν παραγράφεται, ένα καθήκον που αφορά όλουςόσους κυνηγάνε..

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr