Κυβέρνηση: Πλαφόν για την αισχροκέρδεια σε είδη πρώτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας Daniel
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβέρνηση: Πλαφόν για την αισχροκέρδεια σε είδη πρώτης ανάγκης λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης προβλέπει απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Μετά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που εμφανίστηκαν από ασυνείδητους επαγγελματίες στην περιοχή της Θεσσαλίας -όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, πωλούσαν την εξάδα με εμφιαλωμένα νερά… 6 ευρώ!-, η κυβέρνηση πήρε μέτρα.

Την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του θεσμικού πλαισίου για την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας σε όλα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από θεομηνία, προβλέπει απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Πλαφόν σε προϊόντα απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Με βάση την Υπουργική Απόφαση, επιβάλλεται πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στα επίπεδα του 2021 σε «κάθε άλλη κατηγορία προϊόντων που είναι απαραίτητα για τη διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση των καταναλωτών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από φυσική ή τεχνολογική καταστροφή ή θεομηνία».

Το πλαφόν ισχύει ήδη σε 68 κατηγορίες προϊόντων, όσα δηλαδή περιέχονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», το «Καλάθι των Μαθητών» καθώς και στα «προϊόντα παραγωγής ζεστού νερού χρήσεως» (θερμοσίφωνες).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr