Λαμία: Τέλος τα σχολικά γεύματα από την εταιρεία μετά τις καταγγελίες για δηλητηρίαση μαθητών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαμία: Τέλος τα σχολικά γεύματα από την εταιρεία μετά τις καταγγελίες για δηλητηρίαση μαθητών

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων

Ο ΟΠΕΚΑ στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων αποφάσισε να σταματήσει τη σίτιση από τον συγκεκριμένο ανάδοχο «Γιαννίτσης logistics AE» και τη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής μετά τις καταγγελίες για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε σχολεία από σταφυλόκοκκο πιθανότατα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ  αναφέρει:

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.»

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr