Lockdown: Αγωνία στην αγορά – Θα ανοίξουν τελικά τα καταστήματα τη Δευτέρα (5/4);
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Αγωνία στην αγορά – Θα ανοίξουν τελικά τα καταστήματα τη Δευτέρα (5/4);

Ξεκίνησαν τις προετοιμασίες για το άνοιγμα οι καταστηματάρχες

Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τον άνοιγμα του λιανικού εμπορίου. Οι καταστηματάρχες μετά το σημερινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αγωνιούν για την απόφαση, αλλά ευελπιστούν ότι θα ανεβάσουν τελικά ρολά τη Δευτέρα και έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες. Ανυπόμονοι είναι και οι καταναλωτές για τα ψώνια τους.

Μπορεί η τελική απόφαση να μην έχουν ληφθεί αλλά οι έμποροι περιμένουν το άνοιγμα σαν «μάννα εξ ουρανού».

Έμποροι: Εξαντλήθηκε η υπομονή της αγοράς

Το λιανεμπόριο μετρά 200 μέρες κλειστά από τον προηγούμενο Μάρτιο. Το υπουργείο Ανάπτυξης εισηγείται να ανοίξουν όλα τα καταστήματα και τα εμπορικά πολυκαταστήματα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ενώ ο στόχος είναι να μην ξανακλείσουν.

«Το λιανεμπόριο δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πλέον μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση στις τάξεις των μικροεπιχειρηματιών, οι οποίοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, δεν μπορούν να στηρίξουν τις οικογένειες τους» δηλώνει ο Μάκης Σαββίδης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχει η αισιοδοξία πως η αγορά θα ανακάμψει γρήγορα. Ο λόγος; Οι τραπεζικές καταθέσεις που αυξήθηκαν κατά 740 εκατομμύρια τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ξεκίνησαν οι νέες παραλαβές στο λιανεμπόριο

Τα εμπορικά καταστήματα πάντως ξεκίνησαν τις παραλαβές εμπορευμάτων, ενώ τις προετοιμασίες ξεκίνησαν και τα βιβλιοπωλεία, τα οποία βρίσκονται στο σχέδιο του ανοίγματος της Δευτέρας.

«Έχουμε τις παραλαβές μας για το Πάσχα. Ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε. Εξυπηρετούμε online τους πελάτες μας αλλά έχει αρχίσει και κουράζει. Μας το λένε. Θέλουν να μπουν μέσα» τονίζει Μαρκέλλα Θεοδώρου, εργαζόμενη σε βιβλιοπωλείο.

Το λιανεμπόριο απασχολεί 700.000 εργαζόμενους και αποτελεί τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr