Lockdown: Ανακοινώθηκε η παράταση στην Εύβοια – Τι ισχύει από σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Ανακοινώθηκε η παράταση στην Εύβοια – Τι ισχύει από σήμερα

Την παράταση των αυστηρών μέτρων στην Εύβοια ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την χθεσινή ενημέρωση - Τι ισχύει από σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Την παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας τουλάχιστον μέχρι τις 8 Μαρτίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Για ένα ακόμα 24ωρο, η Εύβοια, κατέγραψε υψηλό αριθμό κρούσματων με την επιδημιολογική εικόνα της περιφερειακής ενότητας να οδηγεί στην παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα. Την Παρασκευή (26.02) από τα 1.790 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για όλη τη χώρα, τα 28 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας  δείχνοντας πως ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι να υπάρξει σταδιακή άρση των μέτρων.

Συγκεκριμένα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») παραμένουν οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης και οι Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας (πλην Σκύρου), Αχαΐας, Αρκαδίας, καθώς και Αττικής, ενώ ο δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, μιας και υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν 3 ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.

Αναλυτικά τα μέτρα

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές 18:00-5:00 και τα Σαββατοκύριακα 18:00-5:00.
  • Oι μετακινήσεις θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με τη χρήση SMS για τους 6 λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
  • Για τις μετακινήσεις εκτός νομού, επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας, για εφάπαξ μετακίνηση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
  • Για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου / εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων, ενώ επιτρέπεται και η μετακίνηση για αγροτική συγκομιδή, με την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων.
  • Για τις μετακινήσεις με ΙΧ και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr