Lockdown: Χριστούγεννα όπως… Πάσχα – Δεν ανοίγει τίποτα στις 7 Δεκέμβρη – Πότε θα αρθούν τα μέτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Χριστούγεννα όπως… Πάσχα – Δεν ανοίγει τίποτα στις 7 Δεκέμβρη – Πότε θα αρθούν τα μέτρα

«Κλείδωσε» η νέα παράταση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για νέα επιδείνωση της κατάστασης, καθώς ο αριθμός των νεκρών και διασωληνωμένων με Covid-19 παραμένει σε υψηλά επίπεδα. «Τα δεδομένα θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από το lockdown», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για επιδείνωση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας προειδοποιούν οι ειδικοί, με την παράταση του lockdown να θεωρείται μονόδρομος.

Και κατά την ενημέρωση της Κυριακής 29/11 τα νούμερα ήταν σε υψηλά επίπεδα, με τους διασωληνωμένους σε Covid ΜΕΘ να παραμένουν πάνω από 600 και ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν σε 24 ώρες να αγγίζει και πάλι τους 100.

Ως εκ τούτου, όλα δείχνουν, ότι τίποτα δεν θα ανοίξει στις 7 Δεκέμβρη, οπότε και πληροφορίες έκαναν λόγο για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Μητσοτάκης: Τα δεδομένα θα καθορίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από το lockdown

Τα ζητήματα της δημόσιας υγείας προέταξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου επισημαίνοντας ότι «η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη», καθώς «έχουμε πια, εκτός από τη μείωση στα κρούσματα, και τις πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη Βόρεια Ελλάδα» και τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα. Αυτά καθορίζουν την πολιτική μας. Το πιο σημαντικό δεδομένο το οποίο πρέπει να αξιολογούμε σε αυτή τη συγκυρία είναι οι δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και συνεπώς, «στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα».

Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι «η ατομική ευθύνη, η ατομική υπευθυνότητα δεν αποτελεί πλέον επίκληση, είναι ένα καθήκον απέναντι στον εαυτό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας» και πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο.

«Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα. Αυτές τις κατευθύνσεις καλούμαστε να υπηρετήσουμε και εμείς και εσείς στα υπουργεία σας, στους εποπτευόμενους οργανισμούς, σε κάθε τομέα της δράσης μας, αλλά και με το καθημερινό μας παράδειγμα» είπε.

Πηγη – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr