Lockdown – Εύβοια: Επιτρέπεται και πάλι το ψάρεμα – Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Εύβοια: Επιτρέπεται και πάλι το ψάρεμα – Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Αλλαγές σε κάποια από τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Διευκρινίσεις όσον αφορά την ερασιτεχνική αλιεία έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία μόνο εντός του δήμου κατοικίας των πολιτών, από την παραλία και με αλιευτικό σκάφος μέχρι 8 μέτρα. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν στέλνοντας των κωδικό 6 στο sms 13033.

Η αλλαγή στο ωράριο της επιτρεπόμενης κίνησης των πολιτών θα ξεκινήσει από το Σάββατο (20.03), ενώ το άνοιγμα των κομμωτηρίων θα γίνει από τη Δευτέρα (22.03). Αναλυτικά τι ανακοινώθηκε:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας ενιαία για όλη την επικράτεια, από τις 21:00 ως τις 05:00 από το Σάββατο 20 Μαρτίου
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων με αυστηρά πρωτόκολλα από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου
  • Επαναλειτουργία Αρχαιολογικών Χώρων με υποχρεωτική μάσκα και μέχρι τρία άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειας, με χρήση του SMS 6 και με τα πόδια χωρίς τη χρήση οχήματος.
  • Επαναλειτουργία Δημόσιων Πάρκων μέχρι τρία άτομα, με υποχρεωτική μάσκα, με χρήση του SMS 6 και με τα πόδια χωρίς τη χρήση οχήματος.
  • Τέλεση λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό κάθε δήμο, με έναν πιστό ανά 25 τ.μ. και με όριο τους 20 πιστούς. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και υποχρεωτικά τεστ σε ιερείς και ψάλτες με ευθύνη της Μητρόπολης, για τις τρεις ακόλουθες γιορτές: Κυριακή Της Ορθοδοξίας, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Β’ Χαιρετισμοί
  • Επιτρέπεται το ερασιτεχνικό ψάρεμα, με μικρό σκάφος ή από την ακτή, σε παραθαλάσσιους δήμους με τη χρήση του κωδικού 6 και με το Ε9 που αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr