Lockdown – Εύβοια: Τι αλλάζει από σήμερα Σαββάτου 20 Μαρτίου – Οι αλλαγές στα μέτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Εύβοια: Τι αλλάζει από σήμερα Σαββάτου 20 Μαρτίου – Οι αλλαγές στα μέτρα

Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου 20 Μαρτίου

Μια σειρά από αλλαγές που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και προβλέπουν – μεταξύ άλλων – την επέκταση του ωραρίου μετακίνησης σε όλη την επικράτεια καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 21:00 και ένα πρώτο μικρό άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων (κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης άκρων) ανακοίνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την εξάπλωση του κορoνοϊού στη χώρα μας.

Τα εν λόγω μέτρα, μερικά από τα οποία ξεκινούν σήμερα Σάββατο (20/03) και άλλα τη Δευτέρα (22/03), κρίθηκαν αναγκαία, λόγω της ψυχικής κόπωσης που έχει παρατηρηθεί στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας λόγω του παρατεταμένου lockdown.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς: Τι ισχύει από Δευτέρα για εκκλησίες, κομμωτήρια, μουσεία, πάρκα και ψάρεμα

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα «με χαμηλό επιδημιολογικό αποτύπωμα», τα οποία υπήρξαν απότοκο των εισηγήσεων που έκανε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων στην Κυβέρνηση

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από το Σάββατο 20/03/2021.
  • Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρων περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Εκκλησίες: Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr