Lockdown  – Παράταση δύο ημερών για τα κομμωτήρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Παράταση δύο ημερών για τα κομμωτήρια

Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (05.11.2020) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αυτό που ήδη είχε γίνει γνωστό από χθες το απόγευμα: την επιβολή δεύτερου lockdown σε όλη τη χώρα για τρεις εβδομάδες (07/11/2020 – 30/11/2020), προκειμένου να μπει… φρένο στη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

“Βρισκόμαστε σε μία νέα δοκιμασία που όλοι έχουμε ξαναζήσει”, είπε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοινώνει όλα τα μέτρα και δίνει διευκρινίσεις για μετακινήσεις και εργαζόμενους. “Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο, αλλά εξίσου σημαντικό σταυροδρόμι”, σύνέχισε.

Δύο είναι οι βασικές διαφορές με το lockdown της Άνοιξης: η υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά. Μετακινήσεις επιτρέπονται από και προς εργασία με σχετική βεβαίωση εργοδότη από την ΕΡΓΑΝΗ και για τους αυτοαπασχολούμενους, από τους ίδιους. Για μετακίνηση από και προς το σχολείο, εκδίδεται έντυπο από τον διευθυντή του σχολείου. Οι υπόλοιπες μετακινήσεις γίνονται μέσω των SMS στο 13033 με τους αντίστοιχους κωδικούς για γιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή συνοδεία μαθητού, μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση, και για σωματική άσκηση ή κινηση με κατοικίδιο ζώο.

Παραμένει υποχρεωτική η συμπλήρωση της ειδικής φόρμας για όσους έρχονται από το εξωτερικό, αλλά και όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών. Επιπλέον, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, γυμναστηρίων, κινηματογράφων, θεάτρων, παιδότοπων.

Ειδικά για τα κομμωτήρια, δίνεται παράταση δύο ημερών. Η αναστολή τους ξεκινά τη Δευτέρα. Εκτός lockdown παραμένουν οι αγώνες της Superleague και της BasketLeague.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr