Lockdown: Ποιοι πρέπει να εκτυπώσουν ξανά τις βεβαιώσεις μετακίνησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Ποιοι πρέπει να εκτυπώσουν ξανά τις βεβαιώσεις μετακίνησης

Μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος "Εργάνη"

Τη βεβαίωση μετακίνησης θα πρέπει να εκτυπώσουν εκ νέου μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος “Εργάνη” οι εργοδότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ωστόσο επισημαίνεται πως δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για βεβαίωση μετακίνησης για την παράταση του lockdown αλλά θα πρέπει να εκτυπώσουν πάλι τις ήδη υποβληθείσες βεβαιώσεις.
Όπως αναφέρει και σε ανακοίνωση του το Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, όπως και την τελευταία φορά στις 28 Δεκεμβρίου 2020 έτσι και την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, στις βεβαιώσεις μετακίνησης που είχαν εκδοθεί μέσω Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, η ημερομηνία ισχύος τροποποιήθηκε και πάλι αυτόματα και πλέον αναγράφεται 11 Ιανουαρίου του 2021.

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως τις 18/1:

  1. Ισχύουν όλα τα μέτρα που ισχύουν όπως μάσκα σε εσωτερικούς εξωτερικούς χωρους χρήση αντισηπτικών
  2. Στους βρεφονηπιακούς προαιρετική η μάσκα για τους μαθητές.
  3. Θα ανοίξουν οι σχολικές μονάδες και στις περιοχές με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.
  4. Λιανεμπόριο, κομμωτήρια, εκκλησίες, τηλεργασία
  5. Παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών.
  6. Παρατείνεται η απαγόρευση κυνηγίου και ψαρέματος
  7. Για τους χώρους λατρείας παρατείνεται το ισχύον καθεστώς: δηλαδή τέλεση λειτουργιών και χωρίς παρουσία πιστών, ενώ οι κηδείες θα γίνονται με έως 9 άτομα με πρώτου βαθμόυ συγγενών
  8. Στις εταιρίες συνεχίζεται η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό καθώς και η εξυπηρέτηση κοινού με ραντεβού και σε έκτακτες περιπτώσεις
  9. Στα δικαστήρια θα συνεχίζουν να λειτουργούν με πολύ περιορισμένες δραστηριότητες. Σε ισχύ τα μέτρα για ανώτατο όριο 15 άτομα στην αίθουσα και απόσταση 1,5 μέτρα
  10. Αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα υπόκεινται σε υποχρεωτικό περιορισμό για 7 ημέρες. Επιπρόσθετα και αρνητικό τεστ rapid test. Ειδικά για τους επιβάτες από το ΗΒ θα υπόκεινται και σε rapid test στην Ελλάδα, πριν τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα, ενώ θα κάνουν τεστ και κατά την αναχώρησή τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr