Lockdown: Ποιον κωδικό θα στέλνουμε για να πάμε σε ρεβεγιόν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Ποιον κωδικό θα στέλνουμε για να πάμε σε ρεβεγιόν

Με περιορισμούς θα γιορταστούν τα φετινά Χριστούγεννα προκειμένου να αποφευχθεί μια τυχόν νέα έξαρση του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, για τη μετακίνηση για το ρεβεγιόν οι πολίτες θα στείλουν το νούμερο «6» ή «2» στο 13033, δηλαδή το μήνυμα για σωματική άσκηση ή αγορά. Η επίσκεψη θα πρέπει να γίνεται σε ένα μόνο συγγενικό σπίτι και οι πολίτες πρέπει να έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους μέχρι τις 10 το βράδυ, καθώς οι μετακινήσεις από τις 10 το βράδυ ως τις 5 το πρωί απαγορεύονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένας κωδικός που να δικαιολογεί επίσκεψη στην πλατεία Συντάγματος και φωτογραφίες στο δέντρο. Πλέον πολίτες, όπως κάποιοι που έφτασαν στο Σύνταγμα στέλνοντας μήνυμα για σωματική άσκηση από την Καλλιθέα ή ακόμα και τον Πειραιά, θα πληρώνουν πρόστιμο 300 ευρώ.

Επίσης οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις δε θα γίνονται δεκτές οι βεβαιώσεις εργασίας ως λόγος μετακίνησης. Ήδη υπάρχουν σκέψεις για παράταση του lockdown.

Οι βόλτες σε πολλά σπίτια λόγω του ρεβεγιόν και οι πολλές επαφές μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων γεγονός που πιθανόν να σημάνει νέα καραντίνα και μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από Star

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr