Lockdown: Προσοχή! Δείτε πως θα μεταφερθούμε στο σούπερ μάρκετ – Όλες οι αλλαγές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Προσοχή! Δείτε πως θα μεταφερθούμε στο σούπερ μάρκετ – Όλες οι αλλαγές

Τι θα ισχύει για τη μετακίνηση στο σούπερ μάρκετ και τι αλλάζει στον κωδικό μετακίνησης 2

Μεγάλες αλλαγές στους κωδικούς SMS στο 13033 ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προσταίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο αυστηροποίησης των μέτρων του lockdown και υπό το βάρος της αυξημένης διασποράς του κορονοϊού.

Από σήμερα Πέμπτη στις 6 το πρωί σε όλη τη χώρα και μέχρι τις 16 Μαρτίου θα υπάρχουν αλλαγές στους κωδικούς 2, 3, 4 και 6.

Ειδικότερα, ο κωδικός 2 μέχρι σήμερα αφορούσε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Ο κωδικός 3 αφορούσε, δε, μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Τι αλλάζει

Πλέον, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση που γίνεται με τον κωδικό 2 για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, συνεργείο, ΚΤΕΟ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, θα γίνεται μόνο εντός του δήμου κατοικίας ή εντός ακτίνας 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Για τη μετακίνηση με τον κωδικό 3 και μόνο στο σκέλος που αφορά τις τράπεζες, αυτή θα γίνεται μόνο εντός δήμου ή εντός 2 χλμ.

Ακόμα, όσον αφορά τον κωδικό 4 τα ελεγκτικά όργανα μπορούν να ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr