Lockdown: Τι θα ανοίξει τελικά τη Δευτέρα (1/2) μετά την αύξηση των κρουσμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τι θα ανοίξει τελικά τη Δευτέρα (1/2) μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Μετατίθεται το άνοιγμα για μια σειρά από δραστηριότητες μετά την «έκρηξη» κορυσμάτων που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ

Αναβάλλεται η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, σύμφωνα με το Star, μετά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων η οποία καταγράφηκε σήμερα Τρίτη (26/1).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, από τη Δευτέρα:

  • Θα ανοίξουν μόνο τα καταστήματα ΟΠΑΠ (για την κατάθεση δελτίων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα) αλλά όχι και τα ΟΠΑΠ Play.
  • Κλειστές θα παραμείνουν οι σχολές οδηγών όπως και τα κέντρα τατουάζ.
  • Δε θα επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα
  • Δε θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά
  • Ακόμη πιο πίσω μετατίθεται χρονικά η άρση της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό, όπως επίσης η λειτουργία της εστίασης και των Πανεπιστημίων. Κανονικά θα ανοίξουν πάντως τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου.

«Έκρηξη» με 842 νέες μολύνσεις

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, σήμερα Τρίτη (26/01) καταγράφηκαν 842 νέα κρούσματα κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 153.226, εκ των οποίων το 52,1% είναι άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.874 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47.407 (62,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 283 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη. Εξ αυτών, οι 200 (70,7%) είναι άνδρες. To 87,3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Σημειώνεται ακόμη, ότι 1.080 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, καταγράφηκαν 21 νέοι θάνατοι από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.692 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.351 (58.9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr