Lockdown: Τι θα γίνει με όσους έχουν παραγγείλει με click away
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Τι θα γίνει με όσους έχουν παραγγείλει με click away

Απροετοίμαστους έπιασε τους καταστηματάρχες η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα καταστήματα, που είχαν ανοίξει λίγο πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων, για μία εβδομάδα ώστε να ανοίξουν από τις 11 Ιανουαρίου με ασφάλεια τα σχολεία της χώρας.

Την ώρα που καταστηματάρχες και καταναλωτές είχαν συνηθίσει το click away, με τους πρώτους να προετοιμάζονται για το click in shop, όπου οι πελάτες θα μπορούσαν να μπαίνουν μέσα στο κατάστημα για ψώνια κατόπιν ραντεβού, η κυβέρνηση, με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού βάζει 7ήμερο «λουκέτο» στα καταστήματα.

Τα νέα αυτά δεδομένα που θα ισχύουν από την Κυριακή έως και το πρωί της Δευτέρας (11/01) βρήκαν εντελώς απροετοίμαστους τους εμπόρους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, η απόφαση της κυβέρνηση έχει προκαλέσει εκνευρισμό και αγανάκτηση.

Όπως είπε, οι έμποροι είχαν προετοιμαστεί να ανοίξουν τα καταστήματα τους με τη μέθοδο του click in shop και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με νέο λουκέτο, κάτι που θα μεγαλώσει τη ζημιά που έχει υποστεί το λιανικό εμπόριο το 2020.

Ο κ. Καφούνης επισημαίνει στο Newsbomb.gr πως οι καταστηματάρχες σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά και είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν επιχειρήσεις που θα κατεβάσουν ρολά.

Τι θα γίνει με τις προγραμματισμένες παραγγελίες click away;

Οι παραγγελίες που ήταν προγραμματισμένες από την ερχόμενη Δευτέρα μέσω του click away είναι χιλιάδες και θα πρέπει να βρεθεί τώρα λύση καθώς κανείς πια δεν θα μπορεί να ψωνίσει με αυτή τη μέθοδο για τις επόμενες 7 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι εν λόγω παραγγελίες, θα σταλούν μέσω courier, τα οποία ωστόσο, είναι υπερφορτωμένα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr